Cumpara de la bookcity.ro

Drama copilului interior Prizonieri ai copilariei in cautarea adevaratului sine - Herald


Drama copilului interior Prizonieri ai copilariei in cautarea adevaratului sine
34 Lei

Disponibil

(30-06-2024)
Cumpara de la bookcity.ro

Produs vandut de bookcity.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara drama copilului interior herald de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru drama copilului interior herald

Drama copilului interior.
Aceasta certitudine nu este ceva care se poate dobandi prin reflectie; este asemen.
Studii diverse au demonstrat abilitatea incredibila pe care o detine copilul in folosirea celei mai mici „hrane afective ce se gaseste in apropierea lui.
Cand spun „sentiment de sine sanatos , inteleg prin aceasta certitudinea ca sentimentele si nevoile pe care le experimenteaza cineva fac parte din sinele acelei persoane.
Ideal ar fi ca aceasta mama sa asigure si climatul emotional necesar si intelegerea pentru nevoile copilului.
Chiar si o mama care nu are o caldura sufleteasca deosebita poate face posibila aceasta dezvoltare, daca se abtine de la o impiedica si permite copilului sa primeasca de la alti oameni ceea ce ii lipseste ei insesi. - Alice Miller Fragment din cartea Drama copilului interior de Alice Miller  Dezvoltarea sanatoasa Daca un copil este atat de norocos, incat sa creasca beneficiind de o oglindire, de o mama care se afla la dispozitia lui - adica o mama care isi ingaduie sa fie folosita ca o functie a dezvoltarii copilului atunci se poate dezvolta treptat un sentiment de sine sanatos in copilul aflat in crestere. […] Ei se descurca bine, chiar excelent, in orice intreprind; sunt admirati si invidiati; au succes de fiecare data cand vor – dar in spatele tuturor acestora se afla ascunsa depresia, un sentiment de gol si alienare, precum si impresia ca vietile lor nu au niciun sens.
In afara de aceste cazuri extreme, exista un numar foarte mare de oameni care intra in terapie cu credinta (cu care au crescut) ca au fost fericiti si protejati in copilarie.
Nu ma refer acum, in primul rand, la copiii de care nu s-a avut grija in mod evident sau care au fost complet neglijati si care au fost mereu constienti de acest lucru sau, cel putin, au crescut stiind ca asa stau lucrurile.
Ma intreb uneori daca va fi vreodata posibil sa intelegem cat de singuri si parasiti am fost cand eram copii.
Miller.
In lupta cu natura pentru a „creste” copii mai buni, ciuntim ceea ce ar fi putut creste cu adevarat verde si roditor, aflam de la A.
Din pacate, reusim sa le transmitem copiilor exact suferintele si lipsurile noastre.
Nu suntem aici pentru a forma dupa „chipul si asemanarea noastra”, ci sa lasam sa se formeze ceea ce natura a pus cu generozitate in copiii nostri.
Este dorinta oricarui copil de a fi vazut, de a se simti iubit, acceptat si inteles.
Copiii au o nevoie naturala si sanatoasa de atentie.
Drama copilului sensibil este o tragedie a generatiilor: cei care nu au astazi suficiente resurse pentru copiii lor sunt cei care de mici au avut grija de nevoile propriilor parinti.
Multi vor deveni adulti de succes, insa nefericiti si fara sens, depresivi sau grandomani narcisici, izolati complet de adevarata lor dimensiune umana.
Se rupe de adevaratul sau sine si isi construieste un sine fals.
Astfel incat copilul, dotat de natura cu aceasta sensibilitate, devine extraordinar de atent cu nevoile adultilor, ale parintilor, ale caror iubire, grija si atentie nu vrea sa le piarda.
Insa nu poti lupta mereu cu cei de care depinde viata ta si bunastarea ta psihologica.
Cand parintii il supun stresului psihologic intens si neglijentei emotionale, cand nu respecta nevoile copilului si adevaratul sau sine, organismul acestuia se mobilizeaza pentru a face fata.
Daca rareori suntem expusi unui pericol fizic real, psihologic lucrurile stau insa altfel, ne spune Alice Miller.
Acesta este un proces psihologic care ne rupe de noi insine pentru a ne salva de la disparitia psihologica, si chiar fizica, in situatii de criza.
El este copilul sensibil caruia natura i-a oferit abilitatea de a se uita pe sine, nevoile sale neindeplinite si sentimentele negative intense, pentru a supravietui.
Alice Miller ne vorbeste despre Drama copilului din fiecare dintre noi, pe care ea il numeste copilul dotat.
Prizonieri ai copilariei in cautarea adevaratului sine  O carte cu profunde implicatii, care ne asaza in fata o oglinda teribil de clara, pentru a vedea cu ochii sufletului cine suntem ca adulti si cine am fost in copilarie.
Drama copilului interior


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse