Descriere YEO:
Pe YEO găsești Drama limbii stramosesti/Constantin Codreanu de la Casa Cartii de Stiinta, în categoria Books.
Indiferent de nevoile tale, Drama limbii stramosesti/Constantin Codreanu din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 11 Lei
Caracteristicile produsului Drama limbii stramosesti/Constantin Codreanu
- Brand: Casa Cartii de Stiinta
- Categoria: Books
- Magazin: elefant.ro
- Ultima actualizare: 10-12-2024 01:49:42
Comandă Drama limbii stramosesti/Constantin Codreanu Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Drama limbii stramosesti/Constantin Codreanu de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Cititorul acestei "carti" sa stie ca autorul ei nu este nici istoriograf, nici filolog. El este un fizician care a compus un "eseu", acel gen literar ce se vrea un studiu liber, de proportii reduse, asupra unei probleme. Asa ne lamureste Noul Dictionar Universal al Limbii Romane (NDULR). In continuare, il voi evoca, pur si simplu si de multe ori, prin termenul "dictionar". Ce inseamna ca eseul este "un studiu liber"? In raport "cu ce" este el liber? Sa fie vorba despre o libertate fata de argumentarea stiintifica? Exista eseul "stiintific"? Nu poate exista asa ceva, pentru ca stiinta nu poate fi "libera". Asadar, ca autor fizician, eu am compus un studiu "liber", adica un text care nu se pretinde a fi "stiintific". Drept consecinta, orice cititor poate fi de acord ce ceea ce am scris sau nu poate fi. In acest ultim caz, prin ideile lui, cititorul devine coautor la acest studiu liber, ceea ce este un mare castig pentru el, iar eu ii sunt recunoscator. Care au fost impulsurile care m-au ispitit sa purced la acest "studiu liber"? Primul a fost acela cand am dat peste o "lista de cuvinte romanesti mostenite, probabil, din limba daca". Lista cuprinde 241 de cuvinte, culese din surse demne de incredere, cum ar fi: Limba traco-dacilor (de Ioan I. Rusu), Vocabularul autohton al
limbii romane, Etymologicum Magnum Romaniae (de B. P. Hasdeu) si Limba daco-getilor (de A. Vraciu).