Lucrarea a fost conceputa in primul rand in scopul de a constitui un instrument util pentru studentii anului II, pentru facilitarea procesului de invatare si consolidare a notiunilor specifice materiei Drept international public.
Puncte forte Lucrarea realizeaza o prezentare structurata, din perspectiva teoretica si practica, a notiunilor si principiilor fundamentale, atat clasice, cat si a unora noi (spre exemplu, aspecte privind aplicabilitatea normelor dreptului international public in Cyberspace), in scopul de a sublinia evolutia acestei materii si de a intelege mecanisme si institutiile fundamentale. Public-tinta Lucrarea se adreseaza: - studentilor care se pregatesc la materia Drept international public; - studentilor si persoanelor deja initiate in studiul Dreptului international public..
Cuprinsul lucrarii Lucrarea este structurata in 8 capitole, cuprinzand institutiile esentiale ale dreptului international public (definirea si trasaturile dreptului international public, sursele dreptului international public, principiile fundamentale ale dreptului international public, dreptul international al tratatelor, statul – subiect originar de Drept international public, statutul persoanelor in dreptul international public, organizatiile interguvernamentale, solutionarea diferendelor internationale), insotite de prezentari succinte ale unor hotarari solutionate de Curtea Internationala de Justitie, relevante pentru clarificarea aspectelor cuprinse in lucrare. Au fost incluse si anexe ale unor instrumente fundamentale pentru studiul Dreptului international.
In egala masura, se adreseaza si persoanelor initiate in studiul acestei materii.
Lucrarea a fost conceputa in primul rand in scopul de a constitui un instrument util pentru studentii anului II, pentru facilitarea procesului de invatare si consolidare a notiunilor specifice materiei Drept international public