Drept penal. Armonizarea legislatiei europene. Jurisprudenta CJUE/Georgiana Tudor

Drept penal. Armonizarea legislatiei europene. Jurisprudenta CJUE/Georgiana Tudor

Detalii Drept penal. Armonizarea legislatiei europene.

elefant.ro
Vânzător
elefant.ro
Pret
67.15 Lei 79 Lei
Categorie (vânzător)
Books
Marca
Universul Juridic

Produs actualizat în urmă cu 1 lună
Descriere YEO:

Drept penal. Armonizarea legislatiei europene. - Disponibil la elefant.ro

Pe YEO găsești Drept penal. Armonizarea legislatiei europene. de la Universul Juridic, în categoria Books.

Indiferent de nevoile tale, Drept penal. Armonizarea legislatiei europene. Jurisprudenta CJUE/Georgiana Tudor din categoria Books îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 67.15 Lei

Caracteristicile produsului Drept penal. Armonizarea legislatiei europene.

  • Brand: Universul Juridic
  • Categoria: Books
  • Magazin: elefant.ro
  • Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29

Comandă Drept penal. Armonizarea legislatiei europene. Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Drept penal. Armonizarea legislatiei europene. de la elefant.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
Pentru aproape patru decenii de la instituirea Comunitatilor Europene, politica penala a constituit un domeniu rezervat exclusiv statelor membre. Curtea de Justitie de la Luxemburg a fost cea care a recunoscut initial necesitatea armonizarii legislatiei penale la nivel european, prin Hotararea din 21 septembrie 1989, in cauza Comisia c. Greciei, pentru ca ulterior, in 1992, in virtutea prevederilor Tratatului de la Maastricht, Uniunii Europene sa-i fie recunoscuta competenta de a legifera in materie penala, competenta limitata insa la adoptarea de masuri privind cooperarea in acest domeniu justitie si afaceri interne . Prin urmare, o perioada indelungata, pentru practicienii dreptului penal a prezentat relevanta jurisprudenta CJUE cu privire la cooperarea judiciara in materie penala (in special cea referitoare la interpretarea Deciziei-cadru 2002/584/JAI a Consiliului, privind mandatul european de arestare si procedurile de predare intre statele membre, si a articolului 54 din Conventia de punere in aplicare a Acordului Schengen principiul ne bis in idem). Tratatul de la Lisabona a adus o modificare esentiala sub acest aspect, intrucat a introdus un temei juridic clar pentru o competenta extinsa a Uniunii in domeniul penal (la articolul 83 TFUE). Mai mult, anumite principii de drept penal (legalitatea si proportionalitatea infractiunilor si pedepselor), consacrate si de Conventia europeana a drepturilor omului, au fost preluate in Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene si se regasesc si in jurisprudenta mai veche a Curtii de Justitie. Pe de alta parte, o serie de norme care incrimineaza comportamente in domenii ce fac obiectul armonizarii la nivel european nu pot fi interpretate decat cu luarea in considerare a jurisprudentei relevante a Curtii de Justitie (de exemplu, in materie de: protectia mediului, circulatia marfurilor care aduc atingere anumitor drepturi de proprietate intelectuala, imigratia ilegala, organizarea comuna a pietelor in anumite sectoare, regimul produselor supuse accizelor, taxa pe valoarea adaugata, politica vamala). Am considerat astfel utila realizarea prezentei selectii de hotarari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene cu relevanta pentru domeniul dreptului penal (substantial), un instrument de lucru ce se adreseaza atat practicienilor dreptului, cat si teoreticienilor.

Drept penal. Armonizarea legislatiei europene. Jurisprudenta CJUE/Georgiana Tudor - 0 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca Universul Juridic