Drept penal.
De asemenea, sunt prezentate deciziile obligatorii pronuntate de completele competente ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie in perioada scursa de la publicarea editiei anterioare..
Partea generala au fost avute in vedere modificarile si completarile aduse Codului penal ca urmare fie a deciziilor de admitere ale Curtii Constitutionale, fie a transpunerii unor directive ale Uniunii Europene, pentru a raspunde unor forme specifice de criminalitate sau pentru a clarifica continutul unor norme.
La elaborarea editiei a 4-a a cursului Drept penal.
Totodata, sunt sintetizate dezbaterile teoretice generate de aplicarea si modificarea Codului penal, astfel incat cartea este destinata si acelora care doresc sa cunoasca evolutia dreptului penal, precum si modul de interpretare a institutiilor sale in spatiul juridic european.
Prezentarea institutiilor partii generale a dreptului penal se face in mod practic, cu numeroase exemple de interpretare a institutiilor juridice provenind din doctrina, dar si din jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Curtii Constitutionale, a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg sau a instantelor comunitare de la Luxembourg.
Partea generala se adreseaza in principal studentilor din anul II de la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Drept penal