Lucrarea de fata cuprinde cele mai importante repere ale teoriei generale a procedurii civile.
S-a optat pentru o forma a scrierii concisa intrucat s-a dorit evitarea abundentei informatiei juridice de natura a distrage atentia de la scopul urmarit, respectiv constituirea unui instrument didactic util..
Volumul beneficiaza de jurisprudenta de actualitate, bogata si diversificata, ceea ce o transforma intr-un mijloc de documentare accesibil si eficient.
Lucrarea se adreseaza deopotriva si practicienilor, intrucat are un continut complet si adecvat unei temeinice cunoasteri a institutiilor din partea generala a procedurii civile.
Abordarea propusa de autor este menita sa faciliteze insusirea rapida a dispozitiilor procedurale de catre studenti si absolventii care se pregatesc pentru concursurile de admitere in profesiile juridice.
Institutiile reprezentative ale dreptului procesual civil sunt abordate atat teoretic, cat si cu trimiteri la exemple de jurisprudenta, tinand seama de cele mai recente interpretari date de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in mecanismele de unificare a practicii judiciare.
Sistematizarea lucrarii are la baza conceptia traditionalista care are ca punct de plecare, in tratarea materiei procedurale, notiunea de proces si principiile fundamentale ale acestuia, continuand cu actiunea civila, participantii la proces, competenta, actele de procedura, termenele si sanctiunile procedurale.
Lucrarea de fata cuprinde cele mai importante repere ale teoriei generale a procedurii civile