Descriere YEO:
Pe YEO găsești Drepturile omului. Epoca pretentiilor | de la ARCB, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Drepturile omului. Epoca pretentiilor | Vittorio Possenti din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Drepturile omului. Epoca pretentiilor |
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 28.35 Lei
Caracteristicile produsului Drepturile omului. Epoca pretentiilor |
- Brand: ARCB
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Drepturile omului. Epoca pretentiilor | Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Drepturile omului. Epoca pretentiilor | de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Dupa „epoca drepturilor”, despre care vorbea N. Bobbio in 1990, se naste epoca
pretentiilor: cresterea exploziva a drepturilor si eliminarea indatoririlor creeaza dezechilibre; notiunea de obligatie se lichefiaza. Dreptul (real sau presupus), separat de responsabilitatea inerenta, devine factor de dezagregare si arma indreptata spre celalalt. Ideea ca libertatea individuala este suficienta pentru a tine laolalta societatea se dovedeste a fi un vis desart. Se impune regasirea semnificatiei si temeiurilor reale ale drepturilor, evitand trei erori: individualismul libertar, care face din eu o insula; aplicarea indiscriminata a tehnicii la viata fizica (biopower); reducerea
omului la o simpla fiinta biologica. In schimb, traditia iuspersonalismului, bazata pe ideea de persoana si de natura umana, ne ofera o cale solida si moderna.Despre autor:
Vittorio Possenti (n. Roma, 1938) abandoneaza studiile tehnice pentru a se dedica filosofiei, intr-o epoca in care acestei discipline i se prevedea sfarsitul. Profesor la Universitatea Catolica din Milano si la Universitatea din Venetia, membru al Comitetului National de Bioetica pe langa Academia Pontificala de Stiinte Sociale, tine seminarii si conferinte, coordoneaza sau colaboreaza la diverse edituri si reviste, fiind autorul a 25 de volume si al catorva sute de articole pe teme de filosofie, etica si politica. Atras de tanar de epistemologia fizicii si de logica stiintei (A. Einstein, P. W. Bridgman), intalneste la 20 de ani lucrarile lui Maritain si Toma de Aquino, din care intuieste si dezvolta posibilitatile speculative si eliberatoare incluse in revelatia crestina.