Cafeaua poate fi preparata folosind o multime de instrumente, iar dripper-ul V60 este unul dintre preferatele iubitorilor de cafea.
Se toarna apa fierbinte (80- 90 C) peste cafea. .
Se pune cafeaua macinata in filtru. 4.
Se plaseaza un filtru de hartie, pentru cafea, si se uda cu apa fierbinte. 3.
Se aseaza dripper-ul V60 deasupra unei cani sau carafe. 2.
Extractia cafelei este mult mai buna decat cea la filtru. Material: ceramica Cum se foloseste: 1.
Sectiunea prin care curge cafeaua este de forma circulara, spre deosebire de cea a filtrului de cafea. Folosind un V60, cafeaua nu se mai poate arde, in plus, se foloseste o cantitate mai mica de cafea decat in cazul prepararii la filtru.
Asta pentru ca porii filtrului sa se deschida si sa permita traversarea uleiurilor aromatice din cafea.
Astfel, cafeaua este filtrata in acelasi timp pe intreaga suprafata a filtrului. Dupa ce filtrul este plasat in interiorul dripper-ului, trebuie udat cu apa fierbinte, asta inainte sa punem cafeaua.
Prepararea la V60 se poate asemana celei la filtru, insa exista cateva diferente notabile care favorizeaza dripper-ul V60. In interiorul conului V60 exista niste creste spiralate care au rolul de a directiona cafeaua catre orificiul de curgere si de a nu permite filtrului sa se lipeasca de peretii dripper-ului.
De ce se numeste V60? "V" vine de la forma dripper-ului, iar 60 de la gradul unghiului de inclinare.
Acest Dripper este un suport din ceramica in interiorul caruia se plaseaza un filtru de unica folosinta.
Cafeaua poate fi preparata folosind o multime de instrumente, iar dripper-ul V60 este unul dintre preferatele iubitorilor de cafea