Cafeaua poate fi preparata folosind o multime de instrumente, iar dripper-ul V60 este unul dintre preferatele iubitorilor de cafea.
Se toarna apa fierbinte (80- 90 C) peste cafea.. 4.
Se pune cafeaua macinata in filtru. 3.
Se plaseaza un filtru de hartie, pentru cafea, si se uda cu apa fierbinte. 2.
Se aseaza dripper-ul V60 deasupra unei cani sau carafe.
Material: ceramica Cum se foloseste: 1.
Extractia cafelei este mult mai buna decat cea la filtru.
Folosind un V60, cafeaua nu se mai poate arde, in plus, se foloseste o cantitate mai mica de cafea decat in cazul prepararii la filtru.
Sectiunea prin care curge cafeaua este de forma circulara, spre deosebire de cea a filtrului de cafea.
Asta pentru ca porii filtrului sa se deschida si sa permita traversarea uleiurilor aromatice din cafea.
Dupa ce filtrul este plasat in interiorul dripper-ului, trebuie udat cu apa fierbinte, asta inainte sa punem cafeaua.
Astfel, cafeaua este filtrata in acelasi timp pe intreaga suprafata a filtrului.
In interiorul conului V60 exista niste creste spiralate care au rolul de a directiona cafeaua catre orificiul de curgere si de a nu permite filtrului sa se lipeasca de peretii dripper-ului.
Prepararea la V60 se poate asemana celei la filtru, insa exista cateva diferente notabile care favorizeaza dripper-ul V60.
De ce se numeste V60? "V" vine de la forma dripper-ului, iar 60 de la gradul unghiului de inclinare.
Acest Dripper este un suport din ceramica in interiorul caruia se plaseaza un filtru de unica folosinta.
Cafeaua poate fi preparata folosind o multime de instrumente, iar dripper-ul V60 este unul dintre preferatele iubitorilor de cafea