VINOFERM® Basic Bayanus (BB) – Saccharomyces Cerevisiae sp.
Uz oenologic profesional..
A se pastra intr-un loc racoros.
Dupa ce ati deschis pachetul trebuie sa fie utilizat în termen de câteva zile.
Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.
Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 500 gr de VINOFERM® Basic Bayanus (BB) in 5 litri de apa indulcita 1 – 2 % (50 – 100 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute, amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou, adaugati in partea de jos a recipientului cu must.
Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de Drojdie si nutrient.
Doza: 20 – 40 g/hl.
A fost selectionata pentru situatiile cand in practica oenologica apar opriri din fermentatie sau pentru refermentari, in particular pentru vinurile rosii.
VINOFERM® Basic Bayanus (BB) este o tulpina special adaptata pentru producerea de vinuri spumante de calitate si pentru producerea de vinuri albe seci ca Chardonnay, Pinot gris, Pinot blanc si Prosecco.
Bayanus – este o Drojdie activa, deshidratata, pentru vinificatie.
VINOFERM® Basic Bayanus (BB) – Saccharomyces Cerevisiae sp