Bogata esenta de sanatate si culoare a muntelui ne-a fost daruita aici, in Muntii Apuseni, sub forma de fructe de padure, dintre care cele mai cunoscute, pretioase si folosite sunt afinele.
Negre-albastrui-brumate, cu gust dulce-acrisor, astringent, afinele salbatice sunt izvor de sanatate si contin principii active care aduc beneficii importante organismului nostru.
In zilele noastre, avand in vedere zona in care cresc afinele si dificultatea recoltarii lor manuale, valoarea economica a afinelor salbatice creste, fiind considerate un aliment ecologic.
Intregul proces de obtinere a dulcetii de afine salbatice este unul manual: de la culesul fructelor pe munte, sortare, curatare, spalare, amestecare la foc mic, pana la punerea in borcane si decoratul acestora..
Bogata esenta de sanatate si culoare a muntelui ne-a fost daruita aici, in Muntii Apuseni, sub forma de fructe de padure, dintre care cele mai cunoscute, pretioase si folosite sunt afinele.
Negre-albastrui-brumate, cu gust dulce-acrisor, astringent, afinele salbatice sunt izvor de sanatate si contin principii active care aduc beneficii importante organismului nostru.
In zilele noastre, avand in vedere zona in care cresc afinele si dificultatea recoltarii lor manuale, valoarea economica a afinelor salbatice creste, fiind considerate un aliment ecologic.
Intregul proces de obtinere a dulcetii de afine salbatice este unul manual: de la culesul fructelor pe munte, sortare, curatare, spalare, amestecare la foc mic, pana la punerea in borcane si decoratul acestora.