Dulceata de afine de la Camara Motului, se obtine din materia prima ""fructe de afin"".
Aceasta este colectata de la culegatorii de fructe de padure individuali din satele comunelor Arieseni, Garda, Scarisoara, Albac si Horea.
Compozitia chimica a fructelor de afin din aceasta zona este influentata de cadrul natural in care se dezvolta spontan fara prezenta ingrasamintelor chimice.
De asemenea pasunile, zonele in care se dezvolta afinisul sunt netratate chimic si neierbicidate determinand obtinerea fructelor de afin bogate in substante biogenice care influenteaza cresterea si dezvoltarea microorganismelor utile.
Aceasta Dulceata este un produs pe care motii din zona Albac-Arieseni l-au prelucrat si produs de-a lungul timpului atat pentru consum propriu cat si pentru a fi vandut la targurile din zona..
Dulceata de afine de la Camara Motului, se obtine din materia prima ""fructe de afin"".
Aceasta este colectata de la culegatorii de fructe de padure individuali din satele comunelor Arieseni, Garda, Scarisoara, Albac si Horea.
Compozitia chimica a fructelor de afin din aceasta zona este influentata de cadrul natural in care se dezvolta spontan fara prezenta ingrasamintelor chimice.
De asemenea pasunile, zonele in care se dezvolta afinisul sunt netratate chimic si neierbicidate determinand obtinerea fructelor de afin bogate in substante biogenice care influenteaza cresterea si dezvoltarea microorganismelor utile.
Aceasta Dulceata este un produs pe care motii din zona Albac-Arieseni l-au prelucrat si produs de-a lungul timpului atat pentru consum propriu cat si pentru a fi vandut la targurile din zona.