Ingrediente: portocale 50%, zahar, sirop de glucoza, vanilie, acid citricGrecii se întrec în a-ţi oferi la sfârşitul fiecărei mese un desert servit cu linguriţa.
Tradiţia servirii dulceţii cu linguriţa, ca un simbol al ospitalitaţii, vine dintr-un trecut îndepărtat.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat..
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
Pe timpul ocupaţiei otomane dulceţurile erau favoritele guvernatorilor turci (pasha) şi poate că de aceea turcii au zăbovit peste 500 ani pe teritoriul grecesc, cuceriţi fiind de acest univers colorat.
Grecii antici savurau combinaţii de fructe şi nuci în care adaugau miere şi „petzimezi” (melasă de struguri).În timpul ocupaţiei otomane, zahărul a devenit mai accesibil şi producţia de dulceţaţă şi cea de sirop au inflorit.
Dulceaţa a fost probabil un fel de „pipa păcii” a grecilor.
Se spune că oaspeţii erau serviţi cu dulceaţă dintr-un bol din care mâncau şi gazdele ca dovadă că nu vor fi otrăviţi.
Ingrediente: portocale 50%, zahar, sirop de glucoza, vanilie, acid citricGrecii se întrec în a-ţi oferi la sfârşitul fiecărei mese un desert servit cu linguriţa.
Tradiţia servirii dulceţii cu linguriţa, ca un simbol al ospitalitaţii, vine dintr-un trecut îndepărtat