Descriere YEO:
Pe YEO găsești eBook Copiii in fata ecranelor. de la Anne-lise Ducanda, în categoria Parenting.
Indiferent de nevoile tale, eBook Copiii in fata ecranelor. Cum ii protejam - Anne-Lise Ducanda din categoria Parenting îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 30 Lei
Caracteristicile produsului eBook Copiii in fata ecranelor.
- Brand: Anne-lise Ducanda
- Categoria: Parenting
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă eBook Copiii in fata ecranelor. Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda eBook Copiii in fata ecranelor. de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Impactul
ecranelor asupra copiilor a devenit o problema care nu mai poate fi pusa la indoiala, dand nastere tot mai multor intrebari si ingrijorari in randul parintilor. Ecranele ofera placere fara a ne solicita vreun efort si creeaza o puternica dependenta. In consecinta, parintii, nepregatiti sa-si creasca si sa-si educe copiii intr-o lume digitala, se simt adeseori dezorientati si cauta sprijin din partea psihoterapeutilor sau a cartilor de specialitate. Dupa ce a lansat un semnal de alarma pe Internet, prin realizarea unui video despre supraexpunerea copiilor la ecrane (430K vizualizari), Dr.
Ducanda si-a dorit, prin publicarea acestei carti, sa contribuie la constientizarea pericolului pe care il reprezinta acest aspect. Captandu-le atentia, ecranele ii priveaza de interactiunea umana si de descoperirea senzoriala a lumii, indispensabila pentru dezvoltarea creierului. Din fericire, tulburarile asociate cu folosirea
ecranelor sunt in mare parte reversibile, daca sunt depistate si tratate la timp. \'\'Ecranul este astazi un orizont. Copilul tau alearga catre el pana la ore tarzii in noapte, fara sa-l poata atinge. Dar ceea ce este rau e ca acest orizont e mult mai ingust decat adevaratele orizonturi; are doar cativa centimetri in diagonala...\'\' - Cristian Andrei \'\'Generatia de astazi foloseste touchscreen-ul inainte de a putea citi, iar urmarile acestui comportament pe termen lung ne privesc pe noi, adultii. O astfel de responsabilitate poate fi coplesitoare pentru multi dintre noi. Din fericire, exista solutii. Putem gasi raspunsuri cu ajutorul medicilor, psihologilor sau al cartilor de specialitate.\'\' - Andreea Trandafirescu, jurnalist Euronews, psiholog \'\'Celor fascinati de tehnologie li s-a parut amuzanta reclama cu fetita care incerca sa dea paginile unei carti cu degetul, asa cum se face pe tableta, si care era contrariata de faptul ca o carte nu functiona pe principiul pe care ea il cunostea. Pe mine, personal, m-a ingrozit! Este periculos sa crestem copii care nu stiu ca pisicuta pe care o hranesc cu lapte virtual in aplicatia de pe telefon are blana moale, pufoasa si placuta la atingere.\'\' - Cristina Petrescu-Ghenea, medic specialist in psihiatria copilului si adolescentului, psihoterapeut, autor paginadepsihologie \'\'Tehnologia face parte din viata noastra. Nu o putem evita, ci e bine sa invatam sa o controlam, pentru a ne face vietile mai usoare. Reguli in accesul la ecran trebuie sa existe pentru fiecare copil. Poate nu reusesti sa le impui mereu, dar tu, ca parinte, trebuie sa te straduiesti in fiecare zi.\'\' - Dan Cruceru, jurnalist, blogger la taticool