Descriere YEO:
Pe YEO găsești eBook Marire si decadere - de la Paul Strathern, în categoria Istorie.
Indiferent de nevoile tale, eBook Marire si decadere - Paul Strathern din categoria Istorie îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 39 Lei
Caracteristicile produsului eBook Marire si decadere -
- Brand: Paul Strathern
- Categoria: Istorie
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă eBook Marire si decadere - Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda eBook Marire si decadere - de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
De la Imperiul Akkadian la America vremurilor moderne, \'\'
Marire si
decadere\'\' cartografiaza istoria lumii prin zece imperii majore. Prin prisma lor este sondata aspiratia omenirii pentru putere si este urmarita evolutia impulsului imperial de la directa agresiune militara a imperiilor antice la subtila, dar ampla influenta culturala a superputerilor de azi. Imbinand o perspectiva ampla cu o concizie remarcabila,
Paul Strathern stabileste conexiuni pe durata a cinci milenii si arunca o lumina revelatoare asupra acestor mari civilizatii - de la Imperiul Mongol si dinastia Yuan pana la azteci si otomani, prezentand inclusiv imperii mai recente: cel Britanic, Ruso-Sovietic si American. Sintetizand 5000 de ani de istorie universala in zece capitole succinte, \'\'
Marire si
decadere\'\' ofera o lectura incitanta si instructiva oricarui pasionat de istoria lumii.
Marire si
decadere se deschide cu o incursiune in Imperiul Akkadian, care a dominat o mare parte din vechea Mesopotamie, ca apoi sa prezinte vastul Imperiu Roman, in cautarea radacinilor noastre occidentale si rasaritene. In continuare, autorul se indreapta spre Califatele Abbasid si Umayyid, unde s-au dezvoltat multe elemente care si-au adus contributia la cultura clasica occidentala. Mai apoi, pe masura ce iesea dintr-o perioada de stagnare culturala, Europa s-a vazut confruntata cu iuresul unor invazii dinspre rasarit, moment in care facem cunostinta cu imparatii Imperiului Mongol... Rand pe rand ne sunt prezentate marile imperii cu contradictiile lor. Mai presus de toate, vedem cum ambitia de maretie imperiala - de la imparatii romani la Hitler - este inradacinata in visuri utopice si de nemurire. Fiecare imperiu contine semintele propriei sale distrugeri: prin urmare, ce este de fapt progresul social? Cine beneficiaza de pe urma lui si cine are de suferit?