Pe 3 octombrie 1895, boierul moldovean Dimitrie Ghika-Comanesti si fiul sau Nicolae plecau de la Trieste intr-o expeditie in Africa Orientala.
La intoarcere au prezentat rezultatele expeditiei la importante societati stiintifice din Europa, intre care si Royal Geographical Society din Londra, si au scris doua carti - tatal, pe cea de fata, in romana, care insista asupra peripetiilor calatoriei si vanatorii si care contine o harta si numeroase fotografii facute in timpul expeditiei, iar fiul, o carte in franceza, ce a circulat in strainatate in epoca..
Pe parcurs, au inventariat fauna si flora, au facut observatii meteorologice si hidrologice si au cartografiat terenul. in aventura lor africana, care avea sa dureze patru luni, Dimitrie si Nicolae Ghika au fost insotiti de o caravana formata din 59 de oameni, 72 de camile, patru cai, doi catari abisinieni si 15 oi. intreaga expeditie a fost planuita si finantata de cei doi boieri, care in prealabil s-au documentat la Londra, luand lectii de botanica, zoologie si cartografie. isi propusesera sa vaneze animale salbatice si sa se intoarca acasa cu trofee, dar si sa adune informatii stiintifice despre regiuni mai putin explorate pana la acea vreme.
Pe 3 octombrie 1895, boierul moldovean Dimitrie Ghika-Comanesti si fiul sau Nicolae plecau de la Trieste intr-o expeditie in Africa Orientala