Volumul abordeaza statutul preeminent al puterii divine feminine in cadrul structurilor teosofice ale unui mare numar de cabalisti, ginditori sabatieni si maestri hasidici.
Fara a incerca sa apere Cabala sau cabalistii de critica atitudinilor lor androcentrice, autorul evidentiaza existenta in interiorul acestei gindiri a altor atitudini, neglijate sau ignorate pina acum, cu scopul de a oferi o mai buna intelegere a literaturii cabalistice in bogatia si diversitatea ei..
Demnitatea ei speciala se reflecta in faptul ca, in gindirea cabalistica, Femeia a fost uneori considerata prima entitate care a aparut in gindirea divina si chiar telos -ul intregii creatii.
Acest statut privilegiat tine de o viziune mai larga asupra Femeii, care, desi constituie in sistemul sefirotic a zecea si cea mai de jos putere divina, este uneori conceputa ca guvernind aceasta lume si ca egala Barbatului divin.
Volumul abordeaza statutul preeminent al puterii divine feminine in cadrul structurilor teosofice ale unui mare numar de cabalisti, ginditori sabatieni si maestri hasidici