Prefata de Eugen Negrici Roman distins cu premiul pentru proza al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti Romanul Tache de catifea constituie un punct extrem al procesului de emancipare treptata a prozei romanesti nu numai fata de dogmatismul realismului-socialist al anilor ‘50 ci si fata de rigorile realismului canonic in general.
Mihailescu. - Dan C. - Eugen Negrici Cartile publicate de Agopian au impus definitiv scriitura originala fermecatoare si profunda a acestui scriitor exceptional. (...) Cititorul va descoperi singur si alte aspecte seducatoare ale cartii in afara performantelor stilistice centrate pe dilatare metaforica si pe hiperbola: de pilda mimarea eruditiei si a vetustetei a savanteriilor livresti gustul pentru voluptatile si malitiile renascentiste cultivarea cruzimii si a grotescului solemnizarea banalului apetitul pervers pentru materia in descompunere fascinatia degradarii si a extinctiei lente picturalitatea coplesitoare.
Prefata de Eugen Negrici Roman distins cu premiul pentru proza al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti Romanul Tache de catifea constituie un punct extrem al procesului de emancipare treptata a prozei romanesti nu numai fata de dogmatismul realismului-socialist al anilor ‘50 ci si fata de rigorile realismului canonic in general