Soc:Se foloseşte pentru efectul său rapid de mobilizare a sistemului imunitar, de combatere a durerii şi a inflamaţiei.
ZincO cercetare amplă în domeniu, condusă de experţii de la Universitatea Statului Ohio, SUA, sugerează că zincul poate preveni şi stopa răcelile, datorită proprietăţilor de calmare şi de întărire a sistemului imunitar.
De asemenea, experţii americani au observat că suplimentele care conţin acest metal pot ajuta pacienţii aflaţi la Terapie Intensivă să se refacă mai repede.
Potrivit investigaţiilor efectuate de cercetătorii din Ohio, zincul are un rol foarte important în prevenirea afecţiunilor inflamatorii din corp, şi stopează agravarea lor.
Acest lucru este benefic pentru organism, deoarece inflamaţiile pot încetini capacitatea organismului de a lupta împotriva.
CupruCuprul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.
Este mobilizat în cazuri de agresiuni microbiene așa încât în caz de gripă de exemplu îl găsim în sânge în cantitate mai mare decât la un individ sănătos, fiind preluat din țesuturi urmând ca apoi, după eliminarea infecției să fie readus în țesuturi din alimentație.
Prin conținutul lor de proteine vegetale și vitamine măceșele întăresc imunitatea și conferă rezistență în fața infecțiilor, fiind utile și copiilor care au un sistem imunitar sensibil.
De asemenea, este benefic în perioadele de suprasolicitare fizică și efort intelectual, anxietate, nevroză, în convalescența după boli infecțioase, răceli, febră; în diferite forme de avitaminoză; pentru stimularea poftei de mâncare și creșterea rezistenței organismului.
Pe lângăa vitamina C, măceșele sunt surse excelente de vitamina A, B1, B2, B3, K.Îmbunătățesc activitatea sistemului imunitar și întăresc epiteliile respiratorii, ajutându-le să-și exercite rolul de barieră în fața microorganismelor infecțioase.
Faptul acesta s-a reflectat pânã şi în denumirea latinã a plantei („panax” înseamnã medicament universal).
Această plantă este folosită pentru a creşte nivelul de energie, activitatea sistemului imunitar, pentru a preveni şi trata răceala și infecțiie virale, şi pentru a reduce efectele stresului fizic şi intelectual.
Echinaceea:Recunoscută pentru eficiența sa în creșterea capacității de apărare a organismului față de diversi agenți infectioși, echinaceea este adesea considerată un antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar.Întăreşte sistemul imunitar prin stimularea fagocitozei (procesul prin care fagocitele “mănâncă” organismele străine care au invadat corpul), creşterea eficienţei limfocitelor în lupta cu organismele patogene, creşterea numărului de celule T (sau limfocite T) şi nu în ultimul rând, creşterea cantităţii de interferon, interleucină, immunoglobulină şi alte substanţe care participă la buna funcţionare a sistemului imunitar.
Efectele sale antipatogene se datorează unei combinații de elemente constitutive care includ flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide și unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod și fier, împreună cu vitaminele A, E si C.
Fructe de măceș:Măceșele conțin de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele și de 200 de ori mai multă decât merele.
De asemenea, reduce durerile musculare sau de cap, ajută la relaxarea corpului, dar şi la menţinerea tonusului psihic.
Momentul cel mai bun pentru administrarea socului este debutul infecției, când apar primele simptome - usturime în gât, senzație de iritatie nazală, ușoare dureri de cap.
Ginseng siberian:Ginsengul este o plantã originarã din China şi este cultivatã pe scarã largã în Asia, nu doar în ţara de origine, ci şi în Coreea, Japonia şi Rusia.
Rãdãcinile de ginseng se bucurã, de mai bine de 2000 de ani, de o reputaţie ieşitã din comun, fiind considerate un panaceu.
Efectul principal constă în creşterea temperatura corpului, ajutând sistemul imunitar să lupte mai bine contra viruşilor sau bacteriilor.
Soc:Se foloseşte pentru efectul său rapid de mobilizare a sistemului imunitar, de combatere a durerii şi a inflamaţiei