Cumpara de la elefant.ro

Economia si pandemia. Ce urmeaza?-carte cu autograf/Daniel Daianu - Polirom


Economia si pandemia. Ce urmeaza?-carte cu autograf/Daniel Daianu
42.46 Lei

Disponibil

(22-09-2024)
Cumpara de la elefant.ro

Produs vandut de elefant.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara economia si pandemia. polirom de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru economia si pandemia. polirom

„ Iata o noua carte a lui Daniel Daianu cu «un alt fel de continut»: criza sanitara si economica fara precedent, pagubele produse si problemele refacerii echilibrelor macroeconomice, marile provocari la care sunt supuse nu numai sistemul finantelor publice si cel bancar, ci si mersul integrarii economice, institutionale si politice europene, precum si insasi democratia liberala.
Pariul modernizarii Romaniei (Polirom, Iasi, 2006)
Which Way Goes Capitalism? (CEU.
Dintre volumele publicate, amintim: Functionarea economiei si echilibrul extern (Editura Academiei Romane, Bucuresti, 1992)
Echilibru si moneda (Humanitas, Bucuresti, 1993)
Economic Vitality and Viability (Peter Lang, Frankfurt am Main, 1995)
Transformation as a Real Process (Ashgate, Aldershot, 1998)
Incotro se indreapta tarile postcomuniste? (Polirom, Iasi, 2000)
Balkan Reconstruction (coord., in colaborare cu Thanos Veremis, Routledge, Londra, 2001)
Romania si Uniunea Europeana (coord., in colaborare cu Radu Vranceanu, Polirom, Iasi, 2002)
Pariul Romaniei (Compania, Bucuresti, 2004)
Ethical Boundaries of Capitalism (coord., in colaborare cu Radu Vranceanu, Ashgate, Aldershot, 2005)
Frontiere etice ale capitalismului (coord., in colaborare cu Radu Vranceanu, Polirom, Iasi, 2006)
Ce vom fi in Uniune.
Domenii de interes stiintific: moneda si finante publice, Economia tranzitiei, analiza sistemelor economice, complexitatea sistemelor sociale, Uniunea Europeana etc.
Este membru in colegiul editorial al mai multor publicatii din strainatate, presedinte al Societatii Romane de Economie (SOREC) si fost presedinte al European Association for Comparative Economic Studies (EACES) in perioada 2002-2004.
Intre 1999 si 2004 a fost profesor la ASE – Bucuresti, la universitatile Berkeley si UCLA (SUA) si la Universitatea din Bologna.
Este cercetator asociat al institutului CASE din Varsovia si cercetator invitat, de-a lungul anilor, la Russian Research Center (Harvard University), Woodrow Wilson Center (Washington, DC), NATO Defense College (Roma), FMI, OCDE, Comisia Economica ONU pentru Europa.
In iunie 2011 a devenit membru al Consiliului European pentru Relatii Externe (ECFR), iar in 2014 a fost ales in Board of Trustees of Friends of Europe (Brussels).
Europarlamentar (2007-2009), fost ministru de Finante (1997-1998), economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (1992‑1997) si ministru adjunct de Finante (1992).
Membru al EU High Level Group on Own Resources condus de Mario Monti.
Din 2014 este membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei.
Este o carte ce indeamna la reflectie, necesitatea de reformare a capitalismului apare ca o consecinta a schimbarilor structurale profunde care au loc in acest moment in Economia globala .” ( Laurian Lungu, doctor in economie, Cardiff Business School) Daniel Daianu este profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti si membru al Academiei Romane.
Examinarea efectelor pandemiei in economie ocupa un loc central in volum, care insa trateaza si alte teme de interes actual pentru Romania, de la optiunile de politici economice pina la aderarea la zona euro.
Ce urmeaza? ofera o analiza excelenta a contextului economic prezent.
Incercarea de a ancora evolutia economiei romanesti in acest context este cum nu se poate mai bine-venita .” ( Ella Kallai, doctor in economie, Paris 1 Panthéon-Sorbonne si CERGE-EI, Praga ) „ Economia si pandemia.
Iar lectura este captivanta pentru ca autorul ofera o suma de reflectii asupra consecintelor crizei, asupra gindirii economice si a rationamentelor economice, asupra politicii economice, toate nevoite sa se adapteze, pentru deslusirea viitorului dupa pandemie.
Cartea de fata explica de ce este asa, imbinind perspectiva globala cu cea autohtona. ” ( Academician Aurel Iancu ) „ Criza COVID-19 a fost numita de FMI o criza ca nici alta.
Este o carte care pune numeroase intrebari si cauta raspunsuri la problemele economice, sociale si politice fundamentale cu care se confrunta lumea actuala, carte care merita sa fie citita. „ Iata o noua carte a lui Daniel Daianu cu «un alt fel de continut»: criza sanitara si economica fara precedent, pagubele produse si problemele refacerii echilibrelor macroeconomice, marile provocari la care sunt supuse nu numai sistemul finantelor publice si cel bancar, ci si mersul integrarii economice, institutionale si politice europene, precum si insasi democratia liberala


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse