„Iata o noua carte a lui Daniel Daianu cu «un alt fel de continut»: criza sanitara si economica fara precedent, pagubele produse si problemele refacerii echilibrelor macroeconomice, marile provocari la care sunt supuse nu numai sistemul finantelor publice si cel bancar, ci si mersul integrarii economice, institutionale si politice europene, precum si insasi democratia liberala.
Este o carte ce indeamna la reflectie, necesitatea de reformare a capitalismului apare ca o consecinta a schimbarilor structurale profunde care au loc in acest moment in Economia globala.” (Laurian Lungu, doctor in economie, Cardiff Business School).
Examinarea efectelor pandemiei in economie ocupa un loc central in volum, care insa trateaza si alte teme de interes actual pentru Romania, de la optiunile de politici economice pina la aderarea la zona euro.
Ce urmeaza? ofera o analiza excelenta a contextului economic prezent.
Incercarea de a ancora evolutia economiei romanesti in acest context este cum nu se poate mai bine-venita.” (Ella Kallai, doctor in economie, Paris 1 Pantheon-Sorbonne si CERGE-EI, Praga)„Economia si pandemia.
Iar lectura este captivanta pentru ca autorul ofera o suma de reflectii asupra consecintelor crizei, asupra gindirii economice si a rationamentelor economice, asupra politicii economice, toate nevoite sa se adapteze, pentru deslusirea viitorului dupa pandemie.
Cartea de fata explica de ce este asa, imbinind perspectiva globala cu cea autohtona.
Este o carte care pune numeroase intrebari si cauta raspunsuri la problemele economice, sociale si politice fundamentale cu care se confrunta lumea actuala, carte care merita sa fie citita.” (Academician Aurel Iancu)„Criza COVID-19 a fost numita de FMI o criza ca nici alta. „Iata o noua carte a lui Daniel Daianu cu «un alt fel de continut»: criza sanitara si economica fara precedent, pagubele produse si problemele refacerii echilibrelor macroeconomice, marile provocari la care sunt supuse nu numai sistemul finantelor publice si cel bancar, ci si mersul integrarii economice, institutionale si politice europene, precum si insasi democratia liberala