Lucrarea intitulata „Edificiile de cult.
Pe langa aceasta lipsa, motivul determinant al acestui studiu l-a constituit gasirea unei solutii la conflictul ce priveste Edificiile de cult ce au apartinut cultului greco-catolic, preluate de la acesta in perioada 1940-1989.
Analiza regimului juridic al edificiului de cult ca si a acestei posibilitati de trecere si de transfer, aratata anterior, ca exercitiu al dreptului la libertate religioasa, face necesara studierea dreptului la libertate religioasa, a limitelor in care acest drept poate fi exercitat de persoana fizica si in legatura cu persoana juridica, limite care sunt cantonate de catre stat, dar de maniera in care cultelor li s-a atribuit autonomie, ceea ce inseamna ca ele stapanesc asupra domeniului religiei cu puterea derivata din autonomie..
Nu intereseaza aici studiul altor edificii de cult, care nu sunt afectate direct si exclusiv cultului, cum ar fi palate episcopale sau case parohiale.
Regimul juridic al edificiilor de cult este o tema care, din punctul de vedere al dreptului statal, nu a fost tratata inca. 27 din Legea cultelor.
Litigii” analizeaza doar acele edificii de cult afectate direct si exclusiv de cult sau de ceremonii religioase, denumite si bunuri sacre, in sensul art.
Restituire.
Regim juridic.
Lucrarea intitulata „Edificiile de cult