Imbogatita cu sase noi capitole cea de-a doua editie a Educatiei digitale aduce in discutie evolutiile in practica educationala generate de raspandirea tehnologiei in majoritatea domeniilor vietii dar si suita de transformari prin care a trecut aceasta in contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.
Volumul ofera un plus de informatie pentru identificarea unor modalitati de adaptare la viitor si de abordare a provocarilor cu care se confrunta sistemele de invatamant..
Pornind de la propriile experiente de la repere teoretice precum si de la rezultatele unor cercetari desfasurate la nivel national si in alte tari autorii creioneaza posibile solutii privind formarea elevilor studentilor si cadrelor didactice cu ajutorul tehnologiilor digitale.
Studiile reunite in cartea de fata converg spre ideea ca in societatea zilelor noastre invatarea trebuie sa tina cont de provocarile mediului digital si sa adopte o noua perspectiva asupra continuturilor urmarind flexibilizarea educatiei prin integrarea oportunitatilor date de noile tehnologii de informare si comunicare.
Imbogatita cu sase noi capitole cea de-a doua editie a Educatiei digitale aduce in discutie evolutiile in practica educationala generate de raspandirea tehnologiei in majoritatea domeniilor vietii dar si suita de transformari prin care a trecut aceasta in contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19