Descriere YEO:
Pe YEO găsești Educatie siberiana - Nicolai Lilin de la Nicolai Lilin, în categoria Beletristica.
Indiferent de nevoile tale, Educatie siberiana - Nicolai Lilin din categoria Beletristica îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 40.85 Lei
Caracteristicile produsului Educatie siberiana - Nicolai Lilin
- Brand: Nicolai Lilin
- Categoria: Beletristica
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Educatie siberiana - Nicolai Lilin Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Educatie siberiana - Nicolai Lilin de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
"Exotica, brutala dar, sincer, bizara, este o poveste a unei vechi culturi, cu toate valorile si obiceiurile ei, venite, parca, de pe alta planeta. Dar, incontestabil, cartea este fascinanta”. (www.goodreads.com) Un roman care iti da fiori pe sira spinarii cu fiecare fila intoarsa,
Educatie siberiana este primul volum dintr-o trilogie despre copilaria si tineretea unui om nascut parca in afara lumii, in Transnistria. Cum evolueaza un baiat care a inlocuit jucariile cu armele si educatia cu lupta pentru supravietuire, care sunt regulile unei comunitati pe cale de disparitie vei afla din drama autobiografica a lui
Nicolai Lilin. Tradusa in 19 limbi, cartea sta la baza unui film cu John Malkovich realizat in 2013 de Roberto Saviano, autorul best-seller-ului Gomora. „
Nicolai Lilin nu a scris numai o biografie a crimei, cat mai ales o descriere detaliata a unei culturi surprinzatoare, una care, in fata globalizarii, dispare, din pacate, chiar sub ochii nostri”. (The Guardian)
Educatie siberiana este povestea unei copilarii marcate de mediul infractional al siberienilor din Tighina/Bender, cu regulile lui stricte, moralitatea lui specifica, cu traditii ce impletesc religia ortodoxa si manuirea armelor, cu povestile si intelepciunea pe care batranii comunitatii le transmit copiilor pentru a-i ajuta sa atinga idealul de existenta asa cum il concep ei: „criminalul cinstit“. Aici isi poarta copilul Nikolai primele razboaie, deprinde filozofia de viata a comunitatii Urca, se indragosteste de arta tatuajului – si tot aici se confrunta cu primele indoieli, intr-un Bildungsroman frust care infatiseaza totodata amurgul unui mod de viata traditional. „Pentru a citi cartea aceasta, trebuie sa te pregatesti sa uiti de categoriile de bine si rau asa cum le concepem noi, sa renunti la sentimente asa cum le-am construit in sufletul nostru. Trebuie sa fii acolo: sa citesti si atat. Astfel, in scurt timp, intre paginile Educatiei siberiene incepe sa se materializeze o intreaga lume.
Lilin construieste o lume cu scrisul sau si asta face din el nu doar un simplu martor, ci un scriitor in toata puterea cuvantului.“ (Roberto Saviano in La Repubblica)