Manualul de Educație tehnologică și aplicații practice pentru clasa a VII-a este realizat în concordanță cu actuala programă școlară și oferă o abordare a conținuturilor într-un mod practic și atractiv, stimulând dorința elevilor de a studia și explora domeniile propuse.
Exercițiile interactive oferă elevilor posibilitatea de a rezolva aplicațiile din manual, de a se autoevalua și corecta..
Secvențele filmate prezintă în special operațiile tehnologice de obținere a unui produs din materialele învățate.
Varianta digitală a manualului, prin imaginile, videoclipurile selectate și realizate, jocurile interactive pe care le pune la dispoziția elevilor și a profesorilor completează conținuturile din manual.
Unitatea de învățare este constituită din: activități specifice de actualizare a cunoștințelor aferente materialului studiat, sugestii de proiecte, proiectul unității de învățare, etapele de realizare a proiectului, ateliere de creație cu activități variate, care se regăsesc în cadrul fiecarei lecții, teme de portofoliu, teste de evaluare orientative, lectii de recapitulare/evaluare etc.
Este structurat pe patru unități de învățare, corespunzătoare materialelor studiate: materiale textile, materiale lemnoase,materiale metalice, un material la alegere.
Manualul de Educație tehnologică și aplicații practice pentru clasa a VII-a este realizat în concordanță cu actuala programă școlară și oferă o abordare a conținuturilor într-un mod practic și atractiv, stimulând dorința elevilor de a studia și explora domeniile propuse