El Salvador Pacamara este unul dintre cele mai interesante sortimente de cafea, iar caracteristicile sale unice se datoreaza faptului ca este o incrucisare intre sortimentele Maragogype si Bourbon (Pacas).
Prezinta o corpolenta redusa spre medie, predomina notele citrice, insa regasim si note florale subtile, note de fructe (pepene galben si fructe de padure) si chiar si note de ciocolata alba, ceea ce ii confera o aroma dulceaga..
Acest sortiment de cafea este procesat in stil gourmet ce presupune folosirea de apa proaspata si curata de la un izvor natural, uscare la soare in locuri special amenajate si alte activitati ce presupun mobilier creat din lemn natural ce nu modifica proprietatile boabelor de cafea.
Cafeaua de origine El Salvador Pacamara se remarca prin retrogustul placut, astfel ca este recomandata pentru a fi consumata dimineata, la micul dejun, dupa masa de pranz, la desert, sau chiar in cursul dupa-amiezei, cand nivelul de energie scade si trebuie sa ne reincarcam bateriile.
In fiecare ceasca de El Salvador Pacamara vei regasi note dulci de ciocolata, nuci, scortisoara si fructe.
Se cultiva la altitudini de aproximativ 1560 m deasupra nivelului marii, in conditii perfecte pentru cultura arborilor de cafea.
El Salvador Pacamara este unul dintre cele mai interesante sortimente de cafea, iar caracteristicile sale unice se datoreaza faptului ca este o incrucisare intre sortimentele Maragogype si Bourbon (Pacas)