Mancarea ne insoteste toata viata.
De ce mananci cand mananci?.
Face parte din echipa de formatori a Institutului de Terapie Familiala si Practica Sistemica „Areopagus" din Timisoara si este autoarea cardurilor terapeutice Emotii in farfurie.
Si ea ne poate fi prieten sau dusman: ne aduce impreuna la aceeasi masa si ne tine in viata, insa, atunci cand o folosim pentru a acoperi goluri, dureri sau pentru a ne satisface nevoi emotionale, avem un prim semnal ca in interior ceva nu mai functioneaza asa cum ne-am dori.
Aceasta carte invita cititorul „sa priveasca in spatele cortinei", sa cunoasca si sa inteleaga motivele supraalimentarii, sa experimenteze si sa simta si abia apoi sa initieze schimbarea, parcurgand o serie de pasi concreti si, cel mai important, sa o mentina.
Ancuta Coman-Boldisteanu este psihoterapeut si fondator al proiectului Emotii in farfurie, cu o experienta de peste sapte ani in lucrul cu persoanele care se confrunta cu dificultati in relatia cu mancarea si cu propriul corp, fiind specializata in terapia traumei, a atasamentului si in terapie relationala.
Alteori, cand nu ne putem gestiona impulsurile in fata frigiderului sau a camarii cu dulciuri, poate parea ca pune stapanire pe noi si ne controleaza.
Mancarea este placere si emotie.
Uneori este un prieten bun care ne alina, care este acolo cand ne e greu.
Poate tocmai de aceea ajunge sa aiba atat de multe nuante.
Mancarea ne insoteste toata viata