Ce legatură este între Taj Mahal și scheletul nostru? Între Turnul Eiffel și sângele nostru? Între sarea din mâncarea noastră și lămpile de pe stradă care ne luminează drumul spre casă? Răspunsurile sunt calciul, fierul și sodiul – fiecare fiind un element chimic.
Enciclopedia ILUSTRATĂ A elementelor chimice este documentată, accesibilă și plină de lucruri uimitoare!.
Totodată, veți găsi explicații clare și concise despre ce este un element, cum și de ce sunt elementele aranjate în tabelul periodic și despre structura atomilor, unitățile de construcție a tot ceea ce vă înconjoară. În carte veți găsi datele statistice esențiale ale elementelor, compușii și întrebuințările importante ale acestora, precum și fascinantele povești ale descoperirii lor.
Unele, cum sunt carbonul, oxigenul și aluminiul, ne sunt familiare, altele, cum sunt gadoliniul și telurul, nu.
Această carte le prezintă pe fiecare dintre cele 118 elemente cunoscute.
Făurite în explozia primordială (Big Bang) și în supernove, elementele și compușii pe care îi formează au purces la crearea Sistemului Solar, a planetei pe care trăim, a aerului pe care îl respirăm, a apei de care depindem și a proteinelor care urmau să devină forme de viață.
Ce legatură este între Taj Mahal și scheletul nostru? Între Turnul Eiffel și sângele nostru? Între sarea din mâncarea noastră și lămpile de pe stradă care ne luminează drumul spre casă? Răspunsurile sunt calciul, fierul și sodiul – fiecare fiind un element chimic