Cumpara de la libris.ro

Enciclopedia Plantelor Medicinale Cultivate Din Romania - Mihaela Temelie - Mihaela Temelie


Enciclopedia Plantelor Medicinale Cultivate Din Romania - Mihaela Temelie
99 Lei

Disponibil

(07-10-2024)
Cumpara de la libris.ro

Produs vandut de libris.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara enciclopedia plantelor medicinale mihaela temelie de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru enciclopedia plantelor medicinale mihaela temelie

In Romania, dintre plantele care au proprietati medicinale, numai, aproximativ, 300 se recolteaza si se valorifica, unele ca materii prime pentru fabrici de medicamente, farmacii, pentru uz intern, altele pentru valorificare in strainatate.
Saponinele au actiune expectoranta,.
Din acest grup fac parte saponinele: tigonina, gitonina, digitonina, holoturina, etc.
Saponozidele sunt raspandite indeosebi la reprezentantii familiilor Dioscoreaceae, Amarylidaceae, Liliaceae, Scrophulariaceae.
Saponozide. - b3.
Actiunea lor este purgativa sau laxativa ori laxativ - purgativa.
Din aceasta categorie fac parte frangulina si senozida.
Compusii din aceasta categorie se gasesc in radacinile mai multor plante, dar, in special, in scoarta si frunzele de Rhamnus frangula (crusin).
Antracenozide. - b2.
Au actiune favorabila asupra cordului bolnav, diminuand pulsul, regularizand ritmul si bataile inimii actioneaza uneori si ca diuretic.
Acest tip de glicozide este raspandit in frunzele Plantelor din familiile Apocynaceae, Liliaceae si Scrophulariaceae.
Cardiotonice.
Din grupul glicozidelor fac parte: - b1.
Agliconul confera glicozidelor proprietati fizice, chimice si farmacologice specifice, conditionand in cea mai mare masura utilizarea lor ca substante terapeutice. b) Glicozide (heterozide) Glicozidele sau heterozidele sunt compusi alcatuiti dintr-o componenta glucidica si o componenta neglucidica, denumita aglicon, a carei structura chimica poate fi foarte diferita. - urzica este bogata in vitamine C, K, A, B2 mai contine substante azotoase, clorofila, mucilagii.
De exemplu: - macesul (in fructe) este bogat in vitamine C, A, B1, B2, P, K, acid nicotinic, dar si alte substante cu valoare terapeutica cum ar fi: tanin, acid malic, acid citric, pectine, zaharuri.
Plantele Medicinale nu ofera cantitati prea mari din vitamine, dar inaltul lor grad de asimilabilitate, faptul ca se absorb impreuna cu celelalte principii active (care vin sa completeze efectul terapeutic urmarit) le confera acestora o importanta deosebita.
Vitaminele constituie principiile cele mai importante care sunt sintetizate in frunze (in special).
Organismul uman are realmente nevoie de un aport zilnic din toate cele 13 vitamine absolut necesare acestea sunt: A, B1, B2, B6, B12, C, D - D1 - D3, E, H, K - K1 - K2, PP, acid pantotenic, acid folic.
Vitaminele sunt substante organice complexe, indispensabile desfasurarii normale a proceselor vitale.
Acestea sunt: a) Vitamine.
Valoarea produsului vegetal este conditionata de continutul in principii active.
Din intreaga compozitie chimica a unei specii prezinta interes terapeutic numai substantele biologic active.
Cantitatile insemnate de mucilagii din nalba sau podbal confera acestor substante interes terapeutic.
Situatia se schimba doar atunci, cand substanta cu pricina se gaseste intr-un procent semnificativ mai mare in comparatie cu alte plante.
Astfel, la o asemenea insiruire se nominalizeaza o serie intreaga de compusi chimici: "planta contine aminoacizi, grasimi, zaharuri, amidon, mucilagii, potasiu, etc.", texte cu care nu se spune nimic fiindca nu exista nici o planta care sa nu contina substante din grupele mentionate.
La enumerarea substantelor continute de catre o specie de planta medicinala se apeleaza frecvent la toti compusii identificati in planta respectiva.
Din ansamblul substantelor ce se gasesc intr-o specie numai unele prezinta interes farmaceutic.
In cazul fiecarei specii de planta medicinala trebuie cunoscut acea substanta sau acele substante care le asigura valoarea si care se numesc principii active.
Plantele cu efect favorabil asupra organismului omului sau cu efect inhibant asupra unor agenti patogeni isi datoreaza valoarea terapeutica anumitor substante.
De aceea, se impune tot mai mult raspandirea tot mai larga a mijloacelor de cunoastere si a tehnicilor de recoltare, cat si simplificarea procedeelor de prezentare a cunostintelor necesare despre plantele medicinale.
Si totusi o mare parte din valoarea pe care natura ne-o ofera, an de an, se pierde din lipsa de cunostinte sau din dezinteres.
In Romania, dintre plantele care au proprietati medicinale, numai, aproximativ, 300 se recolteaza si se valorifica, unele ca materii prime pentru fabrici de medicamente, farmacii, pentru uz intern, altele pentru valorificare in strainatate


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse