Tim Marshall, autorul bestsellerului Prizonierii geografiei, analizeaza cele mai urgente si mai complicate probleme din politica globala si din relatiile internationale examinand frontierele, zidurile si granitele care despart tarile si populatiile acestora.
A scris pentru mai multe ziare, printre care The Times, Sunday Times, Guardian, Independent si Daily Telegraph si este autorul cartilor Shadowplay: The Overthrow of Slobodan Milosevic (un bestseller in fosta Iugoslavie) si "Dirty Northern B*st*rds!" and Other Tales from the Terraces: The Story of Britain\'s Football Chants..
Blogul lui, Foreign Matters, a fost nominalizat, in 2010, la Premiul Orwell.
A transmis reportaje din 30 de tari, inclusiv din zone de conflict precum Croatia, Bosnia, Macedonia, Kosovo, Afghanistan, Irak, Liban, Siria si Israel.
A lucrat pentru BBC si radio LBC/IRN, apoi a fost redactor pe probleme de diplomatie la Sky News. "Marshall se pricepe de minune sa ne explice lumea asa cum este ea, iar pasionatii de geografie vor fi incantati de ultima lui carte." Kirkus Reviews "O introducere usor de citit despre unele dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta lumea." Daily Express "Marshall scrie cu lejeritatea plina de spirit care a caracterizat opera lui Christopher Hitchens sau cea a lui Simon Winchester." USA Today "Marshall se descurca excelent pe autostrazile si drumurile laturalnice ale geopoliticii." Financial Times TIM Marshall este o adevarata autoritate in domeniul afacerilor externe, dupa ce a lucrat mai bine de 25 de ani in calitate de corespondent de presa.
Epoca zidurilor discuta modul in care zidurile (pe care Marshall le numeste "monumente ale esecurilor politicii"), granitele si barierele ne-au modelat peisajul politic vreme de sute de ani si mai ales din 2001 incoace, si ce loc ocupa acestea in relatiile diplomatice si in evenimentele geopolitice ale zilei.
Intelegerea motivelor care stau in spatele acestor diviziuni este esentiala pentru a oferi semnificatia corecta fenomenelor care caracterizeaza lumea de azi.
Exista multe motive pentru care zidurile se inalta, pentru ca suntem despartiti de multe: avere, rasa, religie si politica, ca sa numim doar cateva.
De fapt, cel putin 65 de tari, mai mult de o treime dintre statele natiune ale lumii, au bariere de-a lungul granitelor lor.
Africa de Sud are comunitati separate prin porti sigure, iar ziduri sau garduri masive izoleaza populatii din Orientul Mijlociu, Coreea, Sudan, India si din alte colturi ale acestei lumi.
Tarile Europei se ingradesc impotriva imigrantilor, a terorismului si a problemelor monetare.
China are un mare Firewall, care tine departe cultura occidentala.
Dar noua Epoca a izolationismului si a nationalismului economic a sosit deja, vizibila nu doar in obsesia lui Trump de a construi un zid la granita cu Mexicul sau in votul Marii Britanii pentru Brexit, ci si in multe alte locuri.
Globul pamantesc a fost mereu o lume a zidurilor, de la Marele Zid Chinezesc la Zidul lui Hadrian si la Zidul Berlinului.
Tim Marshall, autorul bestsellerului Prizonierii geografiei, analizeaza cele mai urgente si mai complicate probleme din politica globala si din relatiile internationale examinand frontierele, zidurile si granitele care despart tarile si populatiile acestora