Al cincilea volum din seria DUNE Imparatul-Zeu al Dunei e mort de secole, iar imperiul este o ruina.
Chiar daca romanele care alcatuiesc seria Dune sunt scrieri clasice, structurate pe mai multe niveluri de intelegere, seria se dovedeste una dintre cele mai complexe opere SF scrise vreodata..
Scriitorul a avut o personalitate multipla, cu un mod complicat si intortocheat de gandire, iar opera sa de capatai este o reflectare a modului sau de a fi.
Scriitorul american a creat cea mai complexa retea de sisteme politice, economice, religioase, stiintifice sau filozofice care a existat vreodata intr-o serie science fiction." - SF Reviews Frank Herbert (1920-1986) este scriitorul care a creat cea mai iubita poveste SF a tuturor timpurilor: Dune. "Arta lui Frank Herbert de a construi lumi a influentat toate marile serii SF care au urmat.
Caci pare intruparea eroinei din profetia Imparatului-Zeu.
Insa, in nisipurile de pe Rakis, o fata pe nume Sheeana readuce la viata miturile fremenilor care calareau viermii de nisip si umple de fervoare religioasa intreaga galaxie.
Unii oameni doresc sa se intoarca si se formeaza noi factiuni care vor putere si influenta asupra ramasitelor imperiului.
Arakis, numita acum Rakis, a redevenit un urias desert, insa viermii de nisip sunt pe moarte.
Odata pornita pe Poteca de Aur proiectata de Leto, omenirea si-a inceput exodul - milioane de oameni s-au imprastiat prin tot universul cunoscut.
Al cincilea volum din seria DUNE Imparatul-Zeu al Dunei e mort de secole, iar imperiul este o ruina