Obținut în urma fermentării diverselor fructe. .. . . . 0 g.
Sare:. . . 0 g.
Proteine:. . . 99.8 g. din care polioli:. . . 0 g. din care zaharuri:. . . 99.8 g.
Glucide:. . . 0 g. din care acizi grași saturați:. . . 0 g.
Grăsimi:. . . 0 kJ/0 kcal.
Valoare energetică:. . . . - Poate reduce riscurile cardiovasculare – un studiu făcut de cercetătorii din Olanda a arătat că eritritolul poate avea un efect protector asupra vaselor de sânge, reducând daunele produse de un nivel mare al zahărului în organism..
Asta înseamnă că o linguriță de Eritritol are atât de puține calorii, încât putem consideră că nu are deloc.. - Nu îngrașă – eritritolul nu îngrașă pentru că are o densitate calorică foarte mică – maximum 6% din cea a zahărului. - Nu afectează nivelul de zahăr din sânge – eritritolul are indice glicemic 0, ceea ce înseamnă că nu ridică nivelul de zahăr din sânge (glciemia), deci poate fi consumat fără probleme de către pacienții diabetici..
Beneficii: .
Mod de utilizare: Poate fi utilizat și pentru gătit, coacere sau indulcire pentru reducerea conținutului caloric al meselor..
Ingrediente: 100% eritritol..
La 160°C nu își pierde gustul dulce și are un efect endotermic (nu se caramelizează)..
Se găsește în ciuperci, pepeni, struguri și alimente fermentate precum vin, sos de soia și brânză.
Se folosește ca îndulcitor, având o putere de îndulcire de 60-80% față de zahărul obișnuit.
Obținut în urma fermentării diverselor fructe