DescriereSuplimentează microflora intestinală naturală cu microorganisme vii. boulardii si Lactobacillus rhamnosus GG a fost studiată pentru rolul asupra tranzitului in. boulardii 100 mg (1 mld.
UFC, Lactobacillus rhamnosus GG 25mg (4 mld.
UFC); ingrediente inactive: agenţi de încărcare: amidon din porumb, hidroxipropilceluloză; agenți antiaglomeranți: săruri de magneziu ale acizilor grași vegetali, capsula: hidroxipropilmetilceluloză. 
Asocierea acestor două microorganisme - Saccharomyces cerevisiae var.
Infecția cu Clostridium difficile este cel mai frecvent agent patogen identificabil și tratabil in cazul diareei asociată antibioterapiei. 
Ingrediente Eubiotic® Forte 
Ingrediente/capsulă vegetală: ingrediente active: Saccharomyces cerevisiae var.
Poate debuta la 2 ore după consumul antibioticului, până la 2 luni după terminarea tratamentului cu antibiotic. 
Diareea asociată antibioterapiei poate fi „funcțională”, de obicei limitată la o modificare ușoară și scurtă a frecvenței scaunului sau patogenă.
Diareea călătorului apare la persoanele care călătoresc în alte țări și schimbă mediul bacterian cu care este obișnuit organismul în mod normal (este asociată consumului de apă sau de alimente contaminate). 
Antibioticele sunt o grupă de medicamente necesare în tratamentul bolilor infecțioase cauzate de bacterii. 
Acestea pot afecta microflora intestinală prin distrugerea bacteriilor benefice și proliferarea bacteriilor dăunătoare, ce pot infecta sistemul digestiv. 
Diareea reprezintă una dintre manifestările digestive frecvente apărute în urma tratamentului cu antibiotice.
Tulburările digestive au și ele efecte în ceea ce privește modificarea profilului microflorei intestinale. 
Cauze ale dezechilibrului microflorei intestinale: 
Infecțiile enterale virale sau bacteriene 
Schimbarea mediului bacterian (călătorii) 
Tratamentul cu antibiotice 
Dietele neadecvate 
Dezechilibrul microflorei intestinale/microbiotei poate avea ca forme de manifestare observabile: 
Diareea 
Disconfortul abdominal 
Balonarea 
Constipația 
Infectiile fungice 
Ce este Eubiotic® Forte și pentru ce se utilizează 
Eubiotic® Forte este o combinație de microorganisme vii (1 x I09 UFC Saccharomyces cerevisiae var.boulardi și 4 x I09 UFC Lactobacillus rhamnosus GG), 
Diareea este una dintre cele mai frecvent intalnite simptome in tulburările digestive. 
Diareea poate fi de natură virală (norovirusul si rotavirusul), bacteriană (Campylobacter, Escherichia coli, Clostridium difficile).
Din punct de vedere microbiologic, microflora intestinală – prin speciile bacteriene benefice conținute - poate împiedica proliferarea speciilor bacteriene patogene. 
Alimentația, stresul, medicația, sau infecțiile pot perturba echilibrul care există în mod natural între diferitele specii ale microbiotei intestinale.
La baza acestor efecte benefice este relația simbiotica între microflora intestinală/microbiota si organismul gazdă. 
Microflora intestinală are o influență deosebită în procesul de digestie și de asimilare a nutrienților, și nu mai puțin importantă este interacțiunea strânsă pe care microflora intestinală o are cu sistemul imunitar al gazdei.
Intestinul uman conține specii microbiene diferite, indispensabile pentru funcționarea normală a tractului digestiv și a funcției imunitare.
Microbiota interacționeaza cu organismul gazdă.
Mucoasele (orale, respiratorii și digestive), alături de piele, sunt mediul pe care există microbiota.
Această prezentare vă oferă informaţii utile despre EUBIOTIC® Forte: » Ce este şi cum se utilizează » Ce precauţii sunt necesare înainte de utilizare » Ce conţine ambalajul » Cine este producătorul 
Intestinul uman conţine un spectru complex și dinamic de bacterii ce pot fi clasificate în “rezidenți” nativi și tranzitorii, bacterii ce alcătuiesc microflora intestinală/microbiota.
DescriereSuplimentează microflora intestinală naturală cu microorganisme vii