Descriere YEO:
Pe YEO găsești Exasperarea creatoare: corespondenta de la Pandora M, în categoria Literatura Romana.
Indiferent de nevoile tale, Exasperarea creatoare: corespondenta din categoria Literatura Romana îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 44.5 Lei
Caracteristicile produsului Exasperarea creatoare: corespondenta
- Brand: Pandora M
- Categoria: Literatura Romana
- Magazin: librex.ro
- Ultima actualizare: 20-12-2024 01:34:29
Comandă Exasperarea creatoare: corespondenta Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Exasperarea creatoare: corespondenta de la librex.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
„In ziua de 14 octombrie 1928 am primit din Bustenari prima scrisoare de la Geo Bogza. A fost inceputul unei intinse corespondente cu grafica luminoasa, clara, aerata (din litere independente). George Bogza (abia din aprilie 1929 a devenit Geo) imi trimitea scrisori de 10, 20 si — prin 1931, 1932 — chiar de 60 si 80 de pagini (un pachet, un caiet). In toate ma coplesea cu dragostea, cu pretuirea ce-mi marturisea pentru tot ce scriu, pentru munca de la unu, pentru puritatea si fuga mea de cel mai marunt compromis... Bogza, pe cit de calm, placid, abia scotind si innodind vorba linga vorba, folosea in scrisorile sale ca si in literatura sa un vocabular, o fraza care orbea prin incandescenta. Sasa Pana, Nascut in ’02 „Dar am in mine seva, dureri, turmentari, conflicte cat sa scriu zece reviste si le vom face, scumpule. Pamantul sub mine arde.arde. Geo Bogza Sasa Pana (Alexandru Binder, 8 august 1902, Bucuresti – 22 august 1981, Bucuresti). Medic militar, a condus, intre 1928 si 1932, revista de avangarda unu si editura omonima, unde au fost publicati Urmuz, Geo Bogza, Ilarie Voronca, Stephan Roll s.a. A debutat editorial cu volumul de poeme simboliste Rabojul unui muritor (1926) si a continuat sa scrie, publicind un numar substantial de volume: Diagrame, Echinox arbitrar, Viata romantata a lui Dumnezeu, Cuvintul talisman, Calatorie cu funicularul, Iarba fiarelor, Vladimir, Muntii noaptea nelinistea, Atentat la bunele tabieturi s.a. A fost un foarte important animator cultural, arhivar, antologator si editor. Opera sa majora e considerata insa autobiografia Nascut in ’02, fresca a societatii romanesti din , prima jumatate a secolului XX si valoros portret de grup al avangardistilor romani. Geo Bogza (6 februarie 1908 – 14 septembrie 1993). Scriitor, jurnalist, avangardist, pionier al reportajului literar romanesc, a fost inchis de doua ori sub acuzatia de pornografie. A editat revista de avangarda Urmuz si a fost unul dintre redactorii de baza ai revistei unu intre 1929-1932. A debutat editorial in 1929 cu volumul de versuri Jurnal de sex, apoi, in anul 1933, ii apare , Poemul invectiva. A fost unul dintre teoreticienii si activistii de frunte ai avangardei romanesti, devenind totodata, datorita unor titluri precum Tari de piatra, de foc, de pamint (1939), Cartea Oltului (1945) sau Tara de piatra (1946), unul dintre cei mai importanti autori de reportaj din literatura noastra. Dupa 1947 a aderat la realismul socialist, mai cu seama in reportaj, reusind insa sa-si pastreze autenticitatea in creatia lirica. Alte carti aparute la Editura Pandora M: Nu voi mai vedea lumea niciodata. Memoriile unui scriitor intemnitat Anul gandirii magice Jurnal Franz Kafka