Refuzand obstinat inchiderea unei paradigme favorabil receptate in contextul volumelor 1 si 2 ale proiectului „Executarea silita.
Dificultati si solutii practice”, coordonatorii isi abandoneaza aceasta calitate – partial si adesea ingrata – pentru a-si afirma, integral, in registrul unui necesar volum 3, doar valenta de autori, cu asumarea constienta a intregului travaliu analitic pe care aceasta postura il reclama.
Pentru a raspunde chemarii cititorilor fidelizati prin primele doua volume ale proiectului, coordonatorii-autori, intelegand nivelul crescand de exigenta al practicienilor din zona executarii silite, propun, deloc ezitant, o serie de teme pe care practica executionala pare insuficient pregatita pentru a le solubiliza in oferte practice eficiente.
Nascute in campul germinativ, mereu generos, al praxisului executional, problemele si dificultatile de executare ce fac obiectul volumului 3 sunt analizate de catre autori in cele aproximativ 50 de articole in care se urmareste imbinarea abordarii teoretice cu necesitatea solutiilor concrete.
Volumul 3 al proiectului constituie o noua provocare in ambianta executarii silite, un demers de suprimare a aparentelor contradictii dintre teorie si practica, autorii ramanand animati de ideea ca, asemanator primelor doua volume, partea a 3-a va fi valorificata ca un reper/instrument util nu doar de catre practicienii dreptului executional, dar, indeosebi, de catre toti cei care isi afirma vocatia de formatori de opinie in materia executarii silite..
Refuzand obstinat inchiderea unei paradigme favorabil receptate in contextul volumelor 1 si 2 ale proiectului „Executarea silita