Lucrarea cu caracter monografic este consacrata presedintelui Romaniei, originii, organizarii si functionarii acestei institutii, pentru a pune in valoare rolul sau de sef al statului in raporturile interne si internationale.
Public tinta: Cartea se adreseaza profesionistilor din domeniul juridic, precum si studentilor la drept si cercetatorilor interesati de aspectele teoretice si practice specifice institutiei prezidentiale din Romania..
In elaborarea lucrarii s-a avut in vedere o bogata bibliografie nationala si straina si s-au facut trimiteri la actele Uniunii Europene.
Lucrarea ridica intrebari referitoare la raspunderea politica si juridica a sefului de stat, in contextul problematicilor aparute, si prezinta explicatii contextuale, juridice si doctrinale.
Puncte forte: Perspectiva de abordare este echidistanta, fiind evidentiate atat situatiile in care presedintele si-a indeplinit rolul constitutional, asigurand stabilitatea raporturilor dintre autoritatile publice, cat si cele in care si-a depasit prerogativele, cauzand blocaje juridice in activitatea acestora.
Cuprinsul lucrarii: In acest context, sunt examinate problemele alegerii presedintelui Romaniei, rolul si atributiile sale in apararea Constitutiei si a bunei functionari a celorlalte autoritati chemate sa dea expresie competentelor exercitate in apararea valorilor nationale.
Lucrarea cu caracter monografic este consacrata presedintelui Romaniei, originii, organizarii si functionarii acestei institutii, pentru a pune in valoare rolul sau de sef al statului in raporturile interne si internationale