Exodul mieilor e o lectura pasionanta, intesata de drumuri anevoioase, calatorii teribile si povesti de dragoste captivante.
Cred ca avem mare nevoie de astfel de romane, pentru ca literatura romana nu poate exista fara trecutul istoric al Romaniei." - Marin Malaicu-Hondrari.
Totul, intr-un stil captivant si alert.
Folosindu-se de o galerie memorabila de personaje, autoarea a reusit sa scrie un roman istoric plin de suspans, sa spuna niste adevaruri istorice dureroase, sa ne prezinte deznadejdea transilvanenilor obligati sa ia drumul pribegiei.
Pe acest fundal de confuzie si revolta au loc povesti de dragoste, de tradare si de atrocitati comise de horthysti. "In Exodul mieilor Irina Georgescu Groza nu se sfieste sa abordeze fictional o perioada extrem de delicata din istoria Romaniei: zilele imediat urmatoare Dictatului de la Viena, unul dintre cele mai rusinoase dictate europene.
Iar romanul vorbeste, in ansamblul sau, despre una dintre conditiile parca dintotdeauna ale romanilor: pribegia.
Atmosfera epocii, evenimentul si consecintele sale sunt redate, asadar, prin intermediul unor istorii mici, personale, atat de-o parte, cat si de cealalta a baricadei.
Ca fundal pentru acestea, Irina Georgescu Groza recreeaza si dezvolta fictional, la mai bine de 80 de ani distanta, episodul celui de-al doilea arbitraj de la Viena, momentul in care Romania a fost fortata sa cedeze o parte din Transilvania Ungariei, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Victoria, Romi, Domnica, Miculus sunt doar cativa dintre protagonistii pe care ii vei urmari in peregrinarile lor cu sufletul la gura.
Exodul mieilor e o lectura pasionanta, intesata de drumuri anevoioase, calatorii teribile si povesti de dragoste captivante