Muntele, marea si padurea sunt cele trei "podoabe" ale pamantului ce se constituie in principalele "terenuri de joc" pe care se pot desfasura majoritatea formelor de turism. - Autorul.
Prin tot ce am afirmat si am demonstrat si pe baza experientei acumulate in cercetarea unor probleme din domeniul turismului, dar si a unor preocupari avute in acest domeniu in ultimele trei decenii, prezenta lucrare se doreste a fi o contributie modesta a autorului la rezolvarea problemelor impuse de promovarea intensa a turismului romanesc in urmatoarea perioada de dezvoltare a tarii noastre, convins fiind ca tara noastra poate deveni o mare putere turistica.
Exemplul tarilor care au realizat un turism dezvoltat este edificator in acest sens.
Totodata, depasirea neajunsurilor si a dificultatilor cu care este confruntat turismul romanesc in prezent necesita o politica nationala coerenta si eficienta.
Viitorul turismului romanesc la inceputul mileniului III depinde hotarator de capacitatea agentilor economici si a statului de a pune in valoare potentialul deosebit de care dispunem, de a se adapta exigentelor crescande ale cererii turistice si de a imbunatati calitatea activitatii turistice sub toate aspectele, adica de a organiza si de a realiza un turism modern si competitiv.
Urmarind valorificarea acestui imens potential, in avantajul celor interesati si al economiei nationale, tara noastra a acordat o atentie deosebita dezvoltarii turismului, in prezent avand loc o expansiune fara precedent a acestuia.
Romania, prin configuratia teritoriului, poseda din plin toate aceste componente naturale, care, impreuna cu creatia poporului roman din istoria sa multimilenara, confera tarii noastre un potential turistic de o mare complexitate si valoare, recunoscut pe plan mondial.
Muntele, marea si padurea sunt cele trei "podoabe" ale pamantului ce se constituie in principalele "terenuri de joc" pe care se pot desfasura majoritatea formelor de turism