In prezent, orasele – mai degraba decat tarile – sunt entitatile care concureaza pentru orice resursa, de la investitii pana la talente.
Cititorul poate aborda cartea in doua feluri: fie incercand sa inteleaga, sa accepte, sa utilizeze si sa ii aprecieze ideile, fie gandindu-se ca „totul era mai bine pe vremuri”..
In sfarsit o carte despre viitor care nu contine un scenariu apocaliptic, ci este atractiva, pozitiva, diferita si cu adevarat provocatoare.
Expresul urban este un manual despre cum sa cuceresti lumea si sa devii o figura centrala in petrecerea urbana.
Autorii noteaza cateva lucruri care vor avea consecinte dramatice pentru toata lumea si explica rolul sansei, al cunoasterii salbatice si al participarii la petrecerea urbana, oferind o busola utila pentru navigarea cu succes prin aceasta noua lume a oraselor.
Cei doi autori arata cum globalizarea, cunoasterea si succesul colosal al orasului din epoca noastra au preschimbat mediul afacerilor si standardele de viata ale oamenilor si demonstreaza cum pot fi controlate aceste transformari globale.
In Expresul urban, Kjell Nordstrom si Per Schlingmann ofera instrumentele, perspectivele si ghidurile necesare pentru a naviga in noua realitate emergenta. Noul si unicul inving.
Talentul, capitalul si ideile se intalnesc in orase.
Orasele se transforma in creuzete sociale eterogene in care toata lumea este invitata, dar unde competitia pentru top este extrem de ascutita.
Corporatiile multinationale sunt afaceri multi-urbane.
Urbanul este din nou pe val.
In prezent, orasele – mai degraba decat tarile – sunt entitatile care concureaza pentru orice resursa, de la investitii pana la talente