Dacia Plant Tinctura de Galbenele 50 ml Galbenelele fac parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, anuala, cu inflorescente terminale de culoare galben-portocaliu.
Forma de ambalare Tinctura de Galbenele: 50ml.
Precautii Tinctura de Galbenele: in cazul alergiei la aceasta tinctura se aplica cu prudenta.
Contraindicatii Tinctura de Galbenele: sarcina, alaptare, alergie la galbenele.
EXTERN: -in eczeme se fac spalaturi locale cu solutia diluata, care se obtine prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100ml de apa (jumatate de pahar); -in hemoroizi si intepaturi de insecte se aplica local comprese cu solutie diluata, care se obtine dupa modul prezentat anterior; -in acnee se sterge tenul cu o compresa cu tinctura, de 2-3 ori pe zi.
Administrare Tinctura de Galbenele: INTERN: Se ia, de regula, cate o lingurita de tinctura diluata in 100ml de apa (jumatate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
EXTERN: se utilizeaza ca adjuvant in: eczeme, hemoroizi, acnee, intepaturi de insecte.
Indicatii Tinctura de Galbenele: INTERN: se utilizeaza ca adjuvant in: gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal, dischinezii biliare, colecistita, enterocolita, dismenoree.
EXTERN: cicatrizant, antiinflamator, antiseptic, antibacterian.
Actiuni Tinctura de Galbenele: INTERN: cicatrizant, antiinflamator, antispastic, coleretic, hipolipemiant, emenagog, antibacterian, antimicotic, antiviral, antitumoral, antitrichomonazic, calmeaza durerile menstruale.
Compozitie Tinctura de Galbenele: saponozide (calendulozidele A-H), flavonoide (patuletina si patulitrina), alcooli tritepenici (α si β-amirenol, taraxasterol, calenduladiol, arnidiol), acizi triterpenici (ursolic si oleanolic), steroli (sitosterol, stigmasterol), carotenoide (α si β-caroten, licopina, luteina, violaxantina), cumarine (umbeliferona, esculetol), compusi poliinici (acid calendulic), acizi polifenolici (cafeic, clorogenic, vanilic, siringic), poliholozide, taninuri, substante amare, etc.
Se mai numeste filimica, craite, calce, caldarusa, fetisca, floare galbena, flori osenesti, galbenare, rosioara, ruginele, rusulite, salomie, silinii, stancuta, etc.
Creste pe langa ziduri, cladiri sau pe campii, in gradini, pe marginea drumurilor sau a gardurilor.
Originara din Asia si Europa de Sud, a fost introdusa in medicina traditionala in secolul al XII-lea, in Europa Centrala si zona mediteraneeana.
Dacia Plant Tinctura de Galbenele 50 ml Galbenelele fac parte din familia Asteraceae, fiind o planta erbacee, anuala, cu inflorescente terminale de culoare galben-portocaliu