O poveste tulburatoare si poetica, Fahrenheit 451 este o parabola a unei societati in care valorile pe care le cunoastem au fost rasturnate, in care statul interzice cititul si legifereaza arderea cartilor.
In concluzie: un roman care nu-ti va da pace odata ce-l vei citi." (Simina Rachiteanu).
Interesante sunt si modurile in care a fost cenzurata; in mod ironic, acestea ii dau si mai multa forta.
Ce mai recomand: cititi despre cum s-a nascut ideea cartii, cum s-a dezvoltat din cateva proze scurte pana a ajuns la forma finala.
La fel de proaspat si parca mai relevant acum, la peste o jumatate de secol de la aparitie, acest roman-cult reuseste performanta de a fi deopotriva o capodopera a literaturii universale, un clasic al genului si un best-seller."Fahrenheit 451 merita citita si pentru ca ofera speranta salvarii, care rasare din mijlocul metaforelor sumbre ce au un ecou puternic si acum, la aproape 70 de ani de la aparitia romanului. pana in momentul in care o adolescenta ii povesteste despre un trecut in care oamenilor nu le era teama.
Ii place meseria pe care-o practica de zece ani, simte ca-si face pe deplin datoria si nu are niciodata indoieli...
El are o sarcina simpla: trebuie sa dea foc tuturor cartilor si caselor in care acestea sunt ascunse.
Unul dintre ei este Guy Montag.
Cetatenii acestei lumi distopice traiesc intr-o indiferenta indusa de droguri si de mass-media.
O poveste tulburatoare si poetica, Fahrenheit 451 este o parabola a unei societati in care valorile pe care le cunoastem au fost rasturnate, in care statul interzice cititul si legifereaza arderea cartilor