Arorutul se foloseste de mult timp pentru prepararea invelisului transparent, dulce, lucios a tartelor de fructe sau sucuri transparente preparate in China.
Se amesteca pe foc mediu pana se ingroasa un pic, se agita si se strecoara in produsele alimentare pentru a se amesteca, cu sosul si se serveste..
Mancarea o dati la o parte in farfurie, inclinati vasul un pic sa se adune lichidul, apoi se amesteca in compozitia de Arorut sau de apa.
Ingrosarea de sosuri: se dizolva 2-3 lingurite intr-o cana, cu putina apa rece.
Efectul de amidon este eficient la temperaturi mai scazute.
Ca amidon are mai multe avantaje.
Continut de calciu considerabil (4% din necesarul zilnic) si continut de mangan (23% din necesitatile de zi cu zi), dar cantitati mici de fier si magneziu.
Marele avantaj al sau este ca e fara gluten, astfel si cei cu sensibilitate la gluten o pot consuma.
Continut caloric relativ scazut (357 de calorii in 100g faina), in plus fata de necesarul zilnic de fibre, acopera aproape 15%, foarte usor de digerat, deci in mesele de regim poate juca un rol important.
Deja era cunoscuta si utilizata pe scara larga de mayasi.
Este utilizata si ca planta ornamentala, dar este mai mult cunoscuta din cauza fainii extrase din radacinile masive, cu continut ridicat de amidon.
Planta (Maranta arundinacea) este originara din padurile tropicale americane, din substraturi.
Capacitatea de compresie uimitoare (necesita aproximativ jumatate din cantitatea de faina), si din cauza transparentei produsului finit, acesta poate fi agent de ingrosare perfect pentru sosurile fructelor de mare si carne de pasare.
Arorutul se foloseste de mult timp pentru prepararea invelisului transparent, dulce, lucios a tartelor de fructe sau sucuri transparente preparate in China