Faina de in contine Omega 3 care reduce colesterolul, hipertensiunea, previne afectiunile cardiovasculare, fibrele ajuta tranzitul intestinal, are efect laxativ si se recomanda persoanelor constipate sau celor care sufera de hemoroizi.
Faina de in se poate folosi la produse de panificatie sau de patiserie..
Faina de in poate inlocui 100% sau intr-un anumit procent Faina de grau, in functie de reteta, si se poate marii cantitatea de lichide (apa, lapte etc.) fata de cantitatea specificata in reteta deoarece Faina de in le absoarbe.
Inul este adjuvant in caz de diabet, reduce efectele neplacute ale menopauzei, fitoestrogenii previn formarea tumorilor si cancerul iar coninutul de magneziu are rol in prevenirea migrenelor, a crizelor de astm sau al atacurilor de cord.
Faina de in contine Omega 3 care reduce colesterolul, hipertensiunea, previne afectiunile cardiovasculare, fibrele ajuta tranzitul intestinal, are efect laxativ si se recomanda persoanelor constipate sau celor care sufera de hemoroizi