Arborele de migdal creste, in principal, in sudul Italiei.
Poate fi adaugata in shake-uri proteice..
Este folosita mai ales la prepararea martipanului, avand un gust usor de recunoscut si un miros foarte placut.
Poate inlocui cu succes Faina de grau in prepararea dulciurilor de casa.
Mod de consumare: Poate fi adaugata peste fulgi si fructe, pentru un mic dejun delicios.
Recomandam consumul de Faina de Migdale pentru pastrarea sanatatii inimii si a muschilor, pentru buna functionare a sistemului nervos.
Vitamina E este un antioxidant puternic, menit sa neutralizeze radicalii liberi.
Triptofanul din compozitie ne face mai senini, cu pofta de viata.
Vitamina B2 are un rol important in metabolismul proteinelor, grasimilor, dar cu precadere al glucidelor.
Magneziul ajuta la tratamentul preventiv al afectiunilor cardiace.
Grasimile sanatoase protejeaza vasele de sange si au beneficii multiple pentru epiderma si unghii.
Contine: grasimi sanatoase proteine fibre minerale (magneziu, mangan, cupru) vitamine: E, B2.
Exista mentiuni referitoare la arborele de migdal in Vechiul Testament, fiind cultivat in Mediterana acum 2000 de ani.
Migdalele origineaza, conform scrierilor din vechine, din Asia de vest sau Centrala.
Fiind un arbust sensibil la frig, nu s-a putut adapta la clima din Europa Centrala si de Est.
Alte zone de cultivare sunt Spania, sudul Frantei, Portugalia, Marocul.
Arborele de migdal creste, in principal, in sudul Italiei