Ce contine: Secara contine proteine, substante minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan), vitamine E, B, aminoacizi (triptofan, lizina, tirozina s.a.), fibre.
Cum se consuma: Este utilizata in realizarea de preparate de brutarie si patiserie.
Este benefica si in restabilirea sanatatii sistemului digestiv.
Pentru ce recomandam: Recomandam Faina de Secara in stari de demineralizare si in carente de vitamine.
Triptofanul ofera indivizilor care consuma Faina de Secara o stare de bine.
Fibrele contribuie la o digestie sanatoasa si la un tonus general mai bun.
Cum actioneaza: Aduce un aport de vitamine si minerale organismului.
Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, Faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Faina de Secara este macinata pe o moara traditionala cu pietre.
Era parte din flora spontana din zona Asiei Mici, de unde s-a raspandit in Europa.
Istoric: Secara exista inca din Antichitate.
Ce contine: Secara contine proteine, substante minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan), vitamine E, B, aminoacizi (triptofan, lizina, tirozina s.a.), fibre