Faina de soia - eco-bio 500g - Pronat Boabele de soia contin majoritatea proteinelor, aparand in compozitia multor produse hranitoare.
Pe o folie de plastic se presara o mana de Faina de hrisca, apoi se intinde o foaie din aluat groasa cam de 5 mm. unt,miere dupa gust, 1 lingura Faina de orez.
Mod de preparare: -Curmalele fara samburi se maruntesc fin , se combina cu Faina de soia , coaja de lamaie , romul, tincturile, untul bine frecat spuma si celelalte ingrediente, framantandu-se bine, pana se obtine un aluat tare.
FURSECURI CU Faina DE soia SI CURMALE: Ingrediente Faina de soia: -150g curmale, 1 ½ lingurite Faina de soia, Faina integrala de hrisca, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, 2 linguri de rom, 1 lingurita tinctura muguri de plop negru , un varf de cutit de pulbere de scortisoara, 100 gr.
Se scade pe foc si se pune la racit, apoi se adauga uleiul foarte incet, amestecand continuu ca pentru pregatirea unei maioneze. de apa cu 2 linguri Faina de soia intr-un vas si se fierbe pana se obtine o pasta.
UNT DE soia - Se amesteca 250 ml.
Faina de soia pusa in apa de baie hraneste, tonifica si regenereaza pielea, eliminand stresul.
Curata in profunzime.
GOMAJ COSMETIC - Se umezeste o lingura de Faina cu apa si se maseaza obrazul.
BUDINCa DE soia - Aceeasi compozitie ca la chiftele se pune intr-o forma unsa cu ulei si se coace la cuptor la foc potrivit, timp de 40-50 de minute.
Dupa 1 h se ia compozitia si se formeaza chiftele ce se prajesc in ulei de floarea soarelui presat la rece.
Se amesteca totul foarte bine si se lasa la rece.
Se adauga un cartof dat prin razatoarea mica si bine scurs, o ceapa taiata marunt, usturoi dat prin razatoarea mica, marar, patrunjel, doua linguri cu Digesta cremogende porumb, sare, condimente.
CHIFTELE DE soia - Se inmoaie Faina de soia in de 2 ori mai multa apa rece timp de 2h, pana devine ca un aluat.
Se serveste pe felii de paine coapta, stropita cu lamaie si garnisita cu ceapa.
Se adauga treptat cateva linguri cu ulei, se pun condimente, sare, patrunjel sau marar.
Se ia de pe foc dupa 10 minute si se lasa la rece.
Dupa 2 ore se pune la fiert pe foc potrivit, amestecand continuu, adaugand atata apa cat sa aiba consistenta unui terci.
PATE DE soia - O cana cu Faina de soia se lasa la inmuiat intr-un vas in care exista o cantitate de 3 ori mai mare de apa rece.
Este de mare folos convalescentilor, copiilor, sportivilor, batranilor si lauzelor.
Laptele astfel obtinut se consuma in 24h crud, simplu sau indulcit, ori in creme, budinci, grau, orez.
Se pastreaza 2-3h, apoi se stoarce prin tifon.
RETETE: LAPTE DE soia - 80g Faina de soia se pun in 1 I apa calduta.
UTILIZARE pentru Faina de soia: -ca adaos in sosuri, supe, ciorbe, creme, mancaruri, aluaturi, imbunatatindu-le gustul si valoarea nutritiva.
Un kg de boabe de soia echivaleaza cu 4 kg de carne, 56 de oua de gaina, 8 litri de lapte de vaca.
Pastrare: intr-un loc uscat si racoros.
Imaginea de pe eticheta are titlu informativ.
Ingrediente Faina de soia: Faina de soia* *din culturi certificate ecologic Valori nutritionale/ 100 g Valoare energetica: 1677kJ/403kcal Grasime: 21g din care - acizi grasi saturati: 3g - acizi grasi mono-nesaturati: 5g - acizi grasi poli-nesaturati: 13g Carbohidrati: 3g -din care zaharuri: 3g Fibre: 19g Proteine: 41g Sare: 0,1g Aceste valori depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.
Cea mai recenta substanta descoperita este genisteina despre care se stie calimiteaza cresterea celulelor cancerigene.
Boabele de soia mai ofera o protectie si impotriva cancerelor cauzate de hormoni – cancerul la san, cancerul la ovare si cel cervical – datorita substantelor chimice cu fitoestrogen, denumite isaflavonoizi.
Studiile din Japonia au aratat ca o portie de supa miso pe zi determina scaderea cu o treime a posibilitatii aparitiei cancerului la stomac.
Continutul sau antioxidant protejeaza organismul de actiunea daunatoare a radicalilor liberi, care poate conduce la boli cardiovasculare si circulatorii, dar si la cancer.
Cea mai importanta proprietate a sa este cea legata de prevenirea cancerului.
Faina de soia - eco-bio 500g - Pronat Boabele de soia contin majoritatea proteinelor, aparand in compozitia multor produse hranitoare