Faina de Alac contine mai multe proteine decat Faina obisnuita, de aceea si aportul caloric pe care il are este semnificativ mai mic decat cel al fainii albe, din grau.
Forma de prezentare: Punga cu 500g.
Precautii: A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui. - Valori nutritionale medii per 100g: Valoare energetica 1503kJ / 335kcal
Grasimi 1,58g; din care acizi grasi saturati 0,26g
Carbohidrati 70,82g; din care zaharuri 2,21g
Fibre 3,0g
Proteine 12,75g
Sare 0,02g
Mod de utilizare: Se poate utiliza in pregatirea diverselor preparate.
Ingrediente: - Faina integrala de Alac (Monococcum triticum)* (*din culturi certificate ecologic).
Multe din persoanele care au sensibilitate la gluten pot tolera mai bine aceasta faina, insa cele care sufera de boala celiaca ori de alte intolerante majore la gluten ar trebui sa evite si acest tip de faina.
Aceasta este populara intrucat nu contine cantitati mari de gluten, in comparatie cu Faina alba.
Faina de Alac este una integrala, care se face remarcata prin aroma sa de nuca.
Faina de Alac contine mai multe proteine decat Faina obisnuita, de aceea si aportul caloric pe care il are este semnificativ mai mic decat cel al fainii albe, din grau