Secara există încă din Antichitate.
Este benefică și în restabilirea sănătății sistemului digestiv..
Recomandăm făina de secară în stări de demineralizare și în carente de vitamine.
Triptofanul oferă indivizilor care consumă făină de secară o stare de bine.
Fibrele contribuie la o digestie sănătoasă și la un tonus general mai bun.
Prin măcinarea lentă nu se alterează calitățile cerealelor, făina având o calitate superioară comparativ cu făinurile obținute prin măcinare pe moara industrială, la viteze mari, când bobul este încălzit la temperaturi de 80 grade.
Ingrediente:Secara conține proteine, substanțe minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, mangan), vitamine E, B, aminoacizi (triptofan, lizina, tirozina s.a.), fibre.
Beneficii:Aduce un aport de vitamine și minerale organismului.
Făina de secară este măcinată pe o moară tradițională cu pietre.
Era parte din flora spontană din zona Asiei Mici, de unde s-a raspandit în Europa.
Secara există încă din Antichitate