Faina de dovleac se obţine din seminţele crude din care in prealabil prin presare la rece sa obţinut uleiul de dovleac Faina obţinuta are o culoare verzuie cu mirosul si gustul specific seminţelor de dovleac recomandat in diferite produse de panificaţie ori patiserie precum paine pogaci biscuiţi chiar si in pesto are aceleasi proprietaţi ca si seminţele intregi si se poate consuma si in amestec cu lapte si cereale iaurt miere sau in diferite reţete culinare E bine de stiu ca in cazul in care inlocuim Faina de grau cu cea din seminţe de dovleac putem adauga un ou in plus faţa de cat cere reţeta deoarece Faina din seminţe de dovleac nu conţine gluten motiv pentru care aluatul este mai sfarmicios O alta posibilitate ar fi ca doar o parte din cantitatea de Faina dintro reţeta sa o inlocuim cu Faina din seminţe de dovleac.
Faina de dovleac se obţine din seminţele crude din care in prealabil prin presare la rece sa obţinut uleiul de dovleac Faina obţinuta are o culoare verzuie cu mirosul si gustul specific seminţelor de dovleac recomandat in diferite produse de panificaţie ori patiserie precum paine pogaci biscuiţi chiar si in pesto are aceleasi proprietaţi ca si seminţele intregi si se poate consuma si in amestec cu lapte si cereale iaurt miere sau in diferite reţete culinare E bine de stiu ca in cazul in care inlocuim Faina de grau cu cea din seminţe de dovleac putem adauga un ou in plus faţa de cat cere reţeta deoarece Faina din seminţe de dovleac nu conţine gluten motiv pentru care aluatul este mai sfarmicios O alta posibilitate ar fi ca doar o parte din cantitatea de Faina dintro reţeta sa o inlocuim cu Faina din seminţe de dovleac