Faina integrala obtinuta din grau spelta cultvat in conditii ecologice certificate Se poate folosi la prepararea produselor de panificatie si la prajituri si se poate combina cu succes cu alte fainuri integrale Graul spelta Triticum aestivum spp spelta este o specie hexaploida de grau cultivata inca din epoca bronzului mai ales de catre popoarele germanice Are bobul sticlos ce ramane ldquoimbracat in paleerdquo dupa treierat cu un continut foarte bogat in gluten si este rezistent la ger si boli Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante Graul spelta are un gust deosebit si comparativ cu graul comun are un continut mai ridicat de substante nutritive proteine aminoacizi minerale acizi grasi nesaturati si LTryptophan precursorul hormonului de bunadispozitie contine Thiocyanat cu efect vitalizant de stimulare a imunitatii si antiinflamator si preia mai putine metale grele din mediul inconjurator.
Faina integrala obtinuta din grau spelta cultvat in conditii ecologice certificate Se poate folosi la prepararea produselor de panificatie si la prajituri si se poate combina cu succes cu alte fainuri integrale Graul spelta Triticum aestivum spp spelta este o specie hexaploida de grau cultivata inca din epoca bronzului mai ales de catre popoarele germanice Are bobul sticlos ce ramane ldquoimbracat in paleerdquo dupa treierat cu un continut foarte bogat in gluten si este rezistent la ger si boli Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante Graul spelta are un gust deosebit si comparativ cu graul comun are un continut mai ridicat de substante nutritive proteine aminoacizi minerale acizi grasi nesaturati si LTryptophan precursorul hormonului de bunadispozitie contine Thiocyanat cu efect vitalizant de stimulare a imunitatii si antiinflamator si preia mai putine metale grele din mediul inconjurator